1. Anasayfa
  2. Bilgi

Serdar Akinan kimdir? Kaç yaşında, nereli? Serdar Akinan serbest kaldı mı tutuklandı mı?

Gazeteci Serdar Akinan sosyal medyadan çeşitli iddialar ortaya atan Muhammed Yakut ile röportaj yapmıştı. Serdar Akinan gözaltına alındı. Peki Serdar Akinan kimdir, nereli, kaç yaşında evli mi? Serdar Akinan neden gözaltına alındı? Serdar Akinan nerede? Serdar Akinan serbest bırakıldı mı? Serdar Akinan tutuklandı mı? Serdar Akinan aslen nerelidir? İşte Serdar Akinan ile ilgili tüm detaylar…

Serdar Akinan kimdir? Kaç yaşında, nereli? Serdar Akinan serbest kaldı mı tutuklandı mı?
0

Gazeteci Serdar Akinan, sabah saatlerinde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alındı. Akinan sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada gözaltına alındığını duyurdu. Peki Serdar Akinan kimdir, kaç yaşında nereli evli mi? Serdar Akinan neden gözaltına alındı serbest kaldı mı?

Serdar Akinan kimdir?

Aslen Tatar kökenli olan Serdar Akinan 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe henüz 17 yaşındayken 1987’de Milliyet Gazetesi’nde başladı. Ardından bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nde görev yaptı. Televizyon haberciliğine Star’da başladı. 1992 yılında görüntülü haber dalında iki ayrı birincilik ödülü aldı. Haber programı 32. Gün’ün görsel yönetmenlik, muhabirlik, kameramanlık yaptı. Daha sonra ABD’ye gitti.

Star TV’nin Washington temsilcisi oldu. Türkiye’ye döndüğünde ilk olarak Number One TV’nin başında görev aldı. Haber kanalları CNN Türk, NTV ve Habertürk’ün kuruluşlarında kanalların başındaydı. SkyTurk kanalının kuruluşunda rol aldıktan sonra bu kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı ve Nihat Genç ile program sundu. Akşam gazetesinde köşe yazarıydı. İşten çıkarıldıktan sonra Vagus.tv adında bir haber portalı açtı.

Serdar Akinan’ın Kitapları

Neo-Takiye

Kan Uykusu (2007)

Soğuk Barış (2008)

Kan Uykusu Kınalı Türkü (2008)

Sahi Beni Neden Almadılar? (2013)

İştar’ın Kızları (2014)

Buzdağı: Türkiye, AKP, FETÖ, CIA (2017)

Mazbata (2019)

Hayatımın Haberi (2021)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir