1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Emekli, memur, işçiye Temmuz’da yüzde kaç zam yapılacak? Açıklama geldi…

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun Temmuz ayında emekli, işçi ve memura yapılacak zamla ilgili açıklama yaptı. Sosyal medyadan yaptığı yayında önemli bilgiler veren Özgür Erdursun iki ihtimalin olduğunu ya yüzde 22.5 zam, ya da gerçek rakamlarla beklenen büyük bir zam geleceğini açıkladı… Peki emekli, işçi ve memura Temmuz'da yüzde kaç zam yapılacak? İşte Özgür Erdursun’un işçi, emekli ve memur için beklediği zam oranı…

Emekli, memur, işçiye Temmuz’da yüzde kaç zam yapılacak? Açıklama geldi…
0

Özgür Erdursun sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında EYT, emekli, işçi ve memur zammıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

Herkes bize şunu soruyor “Temmuz ayında yüzde kaç zam yapılacak? Emekli ne alır, memur ne alır, işçi ne alır? Şuan TÜİK böyle devam ederse ne olacağı belli yüzde 22.5. Ya bu sistemle devam edilecek, ya da Temmuz ayında TUİK gerçek rakamları açıklayacak. TUİK gerçek rakamları açıklamalı.  14 Mayıs sabit ücretliler açısından önemli bir seçim olacak, emekliye, memura, işçiye bugünkü TÜİK verilerine göre mi zam yapılacak! Yoksa gerçek enflasyonu açıklayacak TÜİK! oranlarına göre mi zam yapılacak, göreceğiz…

Özgür Erdursun emeklilikte hangi statüden emeli olunacağı ve maaşa etkisi olan günü de açıkladı. Erdursun gelen bir soru üzerine “son 2.520 günün çok önemli olduğunu söyledi. Erdursun son 2.520 gün eğer Bağ-Kur’lu iseniz Bağ-Kur’dan SGK’dan prim ödediyseniz SGK’dan emekli olursunuz” yanıtını verdi.

Emekli olup aynı iş yerinde çalışanlar işveren kıdem tazminatını ayrılırken ödeyebilir mi? Sorusu üzerine Özgür Erdursun “İşveren çalışan emeklilere kıdem tazminatınızı 5 taksitle veririm gibi tekliflerle geliyor. Bu uygun değil ama böyle oluyor. Bir çalışan işten ayrılırken emekli ikramiyesini almayı kabul ederse ne olur? İşçi o zamanki rakam ne ise o rakamdan emekli ikramiyesi yani kıdem tazminatı alır. Bu dava konusu olabilir” dedi.

İşte o açıklamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir