1. Anasayfa
  2. Yaşam

Sahilde yürüyüş yapanlar onu görünce elleri ayakları titredi! Tam 30 tonluk dev balinayı öldü sanıyorlardı ancak bir anda harekete geçti…  

Sahilde gezi yapanlar sabah saatlerinde kumsalda boylu boyunca yatan 30 tonluk dev balinayı görünce ne yapacağını şaşırdı. Paniği atlatanlar telefonları ile hem yetkilileri aradı hem milyonda bir olacak o anın görüntüsünü çekti.

Sahilde yürüyüş yapanlar onu görünce elleri ayakları titredi! Tam 30 tonluk dev balinayı öldü sanıyorlardı ancak bir anda harekete geçti…  
0

İngiltere Doğu Yorkshire, Bridlington’da deniz kenarında her zamanki gibi sabah yürüyüşüne çıkan insanlar sahilde gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Sky News’te yer alan habere göre devasa balinayı görenler gözlerine inanamadı. Dev balinanın ölüp kendini kıyıya bıraktığı anlaşıldı. Olayın duyulması ile bir anda dev balinanın etrafı fotoğraf çekmek isteyen insanlarla doldu.

Deniz memelisinin sahilden çıkarılması için parçalara ayrılması gerekeceği söylendi. Ancak East Riding of Yorkshire Council, onu tamamen taşımayı umduğunu söyledi. Bir belediye sözcüsü şunları söyledi: “Önümüzdeki birkaç gün içinde müteahhitlerimizle birlikte balinayı sahilden tamamen uzaklaştırmak için çalışacağız ve bu üzücü olayın nedeni hakkında zooloji uzmanlarıyla irtibat halindeyiz.

Bir anda hareket etti

“Bize yardımcı olmak için bazı yollar ve kızaklar kapatılacak ve halktan lütfen bize katlanmasını rica ediyoruz. “Bu çok zorlu bir operasyon ve ele aldığımız türünün en büyüğü. Balina ceseti, gelgit nedeniyle bir anda kumsalda hareket etti. Bu durum insanları ürküttü. Bir kordon olacak ve sağlık nedenleriyle, durumla başa çıkmamıza yardımcı olması için ve aynı zamanda saygı nedeniyle insanları lütfen balinadan uzak durmaya çağırıyoruz.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir