1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin’den EYT’de “Gelen evrak beklemede” açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı televizyon programında EYT’de başvuruda bulunmasına rağmen hala maaş bağlanmayan vatandaşlarla ilgili açıklama yaptı. Vedat Bilgin “Gelen Evrak Beklemede” sorusunu yanıtladı: “Başvuran herkese…”

Bakan Vedat Bilgin’den EYT’de “Gelen evrak beklemede” açıklaması
0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 3 Mart tarihinde yasanın yürürlüğe girmesiyle e Devlet ve  SGK Müdürlüklerinden emeklilik müracaatında bulundu. Ancak bir çok EYT’li başvurularının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen “Gelen Evrak Beklemede” uyarısı ile karşılaştı. Sosyal medyadan çağrı yapan EYT’liler bir an önce maaşlarının bağlanması talebinde bulundu.

Bakan Vedat Bilgin’den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bengü Türk Tv’de katıldığı televizyon programında EYT’de gelen evrak beklemede konusu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Yaklaşık 1 milyon bağlandı. Ortalama ayda 35 40 bin kişiye bağlanıyordu. Biz yaklaşık 2 ayda 1 milyon kişiye bağlandı. Tamamen SGK personelimizin vefakar çalışmaları ile oldu. Ramazan’da iftardan sonra gitti çalıştılar. Biz onlara mesai verdik ama çok büyük bir rakamlar değil. EYT’lilere maaş bağlayacağız diye cumartesi Pazar çalıştılar. Biz onlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

“Başvuran herkese bağlandı”

Bakan Vedat Bilgin EYT’de gelen evrak beklemede şeklinde müracaatta bulunup hala maaş bağlanmayan kişilerle ilgili ise “Sorun yok herkese bağlanacak. Müracaat eden herkese bağlandı.” Prim günü eksik olanlar da var. Onlar da tamamlanınca EYT kapsamında maaşları bağlanacak.”

thumbnail
Önerilen Yazı
Bakan Vedat Bilgin asgari ücret zammı hedefini açıkladı: “500 dolar seviyesi olmalı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir