1. Anasayfa
  2. Sağlık

Ayak tabanı neden ağrır? Ayak ağrısına ne iyi gelir?

Ayak ağrısı artık yaşlı, genç hatta çocuk fark etmeksizin birçoğumuzun dert yandığı ağrıların başında geliyor. Özellikle günlük hayatta fazla ayakta kalan hemen herkes ayak ağrısından şikayetçi. Peki ayak neden ağrır? Ayak tabanı neden ağrır, ayak ağrısına ne iyi gelir? Ayak ağrısı hangi hastalığın belirtisidir? Ayak tabanı ağrısı nasıl geçer? İşte detaylar…

Ayak tabanı neden ağrır? Ayak ağrısına ne iyi gelir?
0

Ayak ağrıları bazen çekilmez hale gelir. Özellikle yoğun bir günün ardından eve geldiğimizde bir anda ağrımaya başlayan ayağımız tadımızı kaçırır. Ayaklar vücudumuzu taşıyan en önemli organlarımızdandır. Bazen yanlış duru, yanlış ayakkabı seçimi ayak ağrısına neden olduğu gibi ayak ağrısı bazı hastalıkların da habercisi olabilir?

Peki ayak tabanı neden ağrır? Ayak ağrısına ne iyi gelir, ayak ağrısı hangi hastalığın habercisidir?

İşte ortopedi uzmanlarına göre ayak ağrısına neden olan sebepler?

Düztabanlık – normal ayak kemerinin olmaması

Artrit – osteoartrit, romatoid artrit veya gut

Bursit – eklemleri yastıklayan keselerde iltihaplanma

Aşil tendiniti – Aşil tendonunuzdaki iltihaplanma

Mısır – ayak parmaklarınızda sert cilt büyümeleri

Hammertoe – pençe benzeri parmak pozisyonu

Bunyon – ayak başparmağınızın veya küçük parmağınızın yanında kemikli büyüme

Aşil tendiniti, plantar fasiit ve yağ yastığı atrofisi gibi bazı durumlar hem ayak hem de topuk ağrısına neden olabilir. Ayrıca plantar siğillerden, kırıktan veya başka birçok nedenden dolayı ayak ağrısı yaşayabilirsiniz.

Ayak ağrısı nasıl geçer, ayak ağrısına ne iyi gelir?

Ayak ağrısını kalıcı olarak sonlandırmak için ayak uzmanlarından yardım almanız gerekir. Ayak ve Ayak Bileği Uzmanları ekibi, aşağıdakileri içeren kapsamlı ayak ağrısı bakımı sunar:

Ayak ağrısını kesmek için bunları yapabilirsiniz:

Dinlenmek

Buz uygulaması

Öngörülen egzersizler

Ayak dolgusu

Splintler

yürüyüş botu

Betterform tezgah üstü ortezler veya özel ortezler

Oral ilaç

CBD (esraridiol)

Ayak ağrısına kortizon iğnesi iyi gelir mi?

Ayak ve Ayak Bileği Uzmanları, ihtiyacınız olan her şeyi yerinde almanızı kolaylaştırır. Dayanıklı bir tıbbi ekipman (DME) lisansı bulundururlar, böylece ziyaretiniz sırasında atel ve yürüyüş botları gibi gerekli ekipmanları alabilirsiniz. Ayrıca, ekstra rahatlık için ilaçlarınızı elektronik reçetelerle alabilirsiniz.

Ayak ağrısı ameliyat gerekir mi?

Ayak ağrısı için ameliyata ihtiyaç duyulması nadirdir, ancak bazı durumlarda yalnızca cerrahi düzeltme, altta yatan bir ayak deformitesini çözebilir ve ağrınızı hafifletebilir. Ayak ve Ayak Bileği Uzmanları ekibi, kendinizi hızlı bir şekilde daha iyi hissetmeniz için günümüzün en gelişmiş ameliyat tekniklerini kullanır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir