1. Anasayfa
  2. Magazin

27 yıllık evlilik 10 dakikada son buldu

Arzu Onan ve Mehmet Aslantuğ çiftinin 27 yıl süren evliliği, 10 dakika süren duruşma ile son buldu. Adliyeye elele gelen çiftin boşanma nedeni merak konusu oldu. Peki nasıl tanıştılar? Hangi dizilerde karşılıklı rol aldılar? Neden boşandılar?

27 yıllık evlilik 10 dakikada son buldu
0

Uzun yıllardır mutlu evlilikleri ile örnek gösterilen Arzum Onan-Mehmet Aslantuğ çiftinin 27 yıl süren evliliği,  anlaşmalı boşanma ile tek celsede son buldu. Beykoz Adliyesi’ndeki duruşmaya elele gelen çifti görenler “acaba vaz mı geçtiler?” diye düşündü.

İlk görüşte aşk

İkilinin aşkı Arzum Onan’ın 1993 yılında önce Miss Turkey yarışmasında birinci olması ardından ülkemizi temsil ettiği yarışmada Avrupa güzeli seçilmesinden kısa bir sonra gerçekleşti. Aynı tarihlerde bir film şirketi kuran Aslantuğ’un iş teklifi için Onan’ı aramasıyla tanışan çiftin aşkı ilk gün başladı. Aslantuğ bir röportajında buluştukları gün hayatını beraber geçirmek isteyeceği kişinin Onan olduğunu anladığını ve iki gün sonra evlenme teklifi ettiğini anlattı.

Karşılıklı rol aldılar

1996 yılında nikah masasına oturan çift, bir yıl sonra KanalD’de ‘Yeni Bir Yıldız’,  sonrasında ise Atv ekranlarında ‘Sıcak Saatler’ dizilerinde de karşılıklı olarak rol aldı. Senaryosunu Ahmet Yurdakul’un kaleme efsane dizi Sıcak Saatler’de Aslantuğ acar bir gazeteci olan Sedat Yalçın’ı, Onan ise ekibe yeni dahil olan Buket Hazal’ı canlandırıyordu. Dizide Kenan Işık, Sevda Ferdağ, Selçuk Yöntem, Uğur Polat gibi pek çok ünlü isim de rol almıştı.  İkili sonraki yıllarda Merdoğlu ve Aşkın İki Yarısı yapımlarında da başrolleri paylaştı.

Çiftin, 2000 yılında ise oğulları dünyaya geldi.

 

“Adaylık sonrası ayrılık haberi yayıldı”

Uzun yıllar mutlu birliktelikleri örnek gösterilen iki ünlü ismin evliklerinin sarsıldığı haberi ise oyuncu Mehmet Aslantuğ’un 14 Mayıs Genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili adayı olmasından kısa bir süre sonra yayıldı. Bu haberler sonrasında Arzum Onan sosyal medya hesabından “Daha depremin yaralarını saramamışken, ülkece acılı ve zor günlerden geçerken, Mehmet son derece saygın bir mücadele sürecinde üstelik seçime sadece 15 gün kalmışken; hakkımızda çıkan habere yönelik cevap vermek zorunda olmak son derece üzücü!” yapmıştı.

“İlişkimiz bir yorgunluktan geçiyor”

Onan, psikolojik şiddet iddialarına ise “30 yıla yakın zamandır sevdiğim adamın; değil ‘psikolojik şiddet, her daim yanımda olan, destekleyen kişiliği, bu türden iftiralara malzeme olmayı asla hak etmez… Daha önce de paylaştığım üzere; zamanla her ilişkinin yaşadığı/yaşayabileceği bir yorgunluktan geçiyor olmak; birbirimize olan sevgimizi, saygımızı, ailemizin durduğu yeri değiştirmeyecek! Sevgiyle, sükunetle…” mesajlarını paylaşmıştı.

Boşanmayı talep eden Mehmet

Geçtiğimiz 28 Şubat günü açılan boşanma davası sonrasında Arzum Onan “Boşanma sürecini de; başta oğlumuz, sevdiklerimiz ve sevenlerimiz için ilave duygusal yüklere dönüştürmemek adına böyle tarif ettim. Zaman içinde gelinen aşamada, boşanmayı talep eden Mehmet oldu.” şeklinde, Aslantuğ ise “Erkeksiniz ya da kadın; elinizi tutan da kadın ya da erkek, hiç fark etmez. Dönüp iyice bir daha bakın. Ya aşılar değer ya da değer aşındırır! Hayatımıza kattığın her şey için minnettarım!… Dava sürecini benim başlatmamın da daha seviyeli bir yaklaşım olacağına karar verdik. 29 Mayıs boşanma tarihimiz dışındaki bu yalan iddialar alenen kötü niyet barındırmakta, amaçlı yapılmaktadır.” mesajlarını paylaşmıştı. diye açıklama yapmıştı.

Düşünmek için 2 hafta süre

Çitin 1993 yılında dizi setinde başlayan aşkları ve bugün anlaşmalı olarak son buldu. Beykoz Aile Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek olan duruşmaya çift elele geldi. Beykoz 1’inci Aile Mahkemesi’nde görülen duruşmada Arzum Onan’ı avukatı Burcu Bal Güzgü temsil etti. Gizlilik kararı nedeniyle duruşmaya taraflar ve avukatları dışında kimse alınmadı. Duruşmaya elele geldikleri için barışma ihtimalleri olabilir mi diye umut veren çiftin, kararın kesinleşmesine kadar 2 hafta süreleri bulunuyor. Bu süre zarfında taraflar vazgeçtiklerini beyan ederse dava düşecek ancak aksi durumda boşanmaları kesinleşecek.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir