1. Anasayfa
  2. Bilgi

Gürkan Duman kimdir? Gürkan duman kaç yaşında, nereli, eğitimi nedir?

Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçim sonuçlarını tahmin etmesiyle gündeme geldi. Peki Gürkan Duman kimdir? Gürkan Duman kaç yaşında, nereli, evli mi? Gürkan Duman’ın eğitimi nedir? İşte Gürkan Duman ile ilgili tüm detaylar.

Gürkan Duman kimdir? Gürkan duman kaç yaşında, nereli, eğitimi nedir?
0

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri Erdoğan’ın galibiyeti ile noktalandı. Seçimler bittikten sonra oy oranalarını nokta atışı olarak tahmin eden Betimar Araştırma Şirketi büyük ilgi çekti. Vatandaşlar Betimar Araştırma Şerketi kimin, Betimar Araştırma Şirketi sahibi kim? Gibi soruların yanıtlarını araştırdı. Betimar Araştırma Şirketi’nin Yönetim Kurulu başkanı Gürkan Dumandır. Peki Gürkan Duman kimdir? Gürkan Duman Kaç yaşında, nereli, eğimi ne?

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla anket şirketleri de bir yerde test edilmiş oldu. Anket şirketleri araında resmi sonuçlara en yakın tahmini ortaya koyan şirket BETİMAR Araştırma Şirketi oldu. Vatandaşlar BETİMAR Araştırma Şirketi’ni ve sahibi merak etti. Peki BETİMAR Araştırma Şirketi’nin sahibi Gürkan Duman kimdir? Gürkan Duman anket soncu nedir?

BETİMAR, ilk turda nokta atışı tahmin yaparak 14 Mayıs seçiminde şu sonuçları açıklamıştı:

Recep Tayyip Erdoğan:  %49,1

Kemal Kılıçdaroğlu:  %45,0

Gürkan Duman kimdir?

Gürkan Duman Bursa’da dünyaya gelmiştir. Siyasal İletişim, Belediye Yönetim Danışmanlığı, Algı yönetimi Uzmanlığı alanlarında faaliyet göseren Gürkan Duman Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanıdır. 16 yıldır BETİMAR’da görev alan Duman, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunudur.

Gürkan Duman katıldığı bir televizyon programında şunları söylemişti:

Araştırma sektörünün geldiği sonumla alakalı üzüldüğümü söyleyebilirim. Araştırma sonuçların yüzde 1-2 yanılabilirsiniz. Hata payları vardır. +2 olabilir. Maalesef meslektaşlarımız yüzde 10 yanıldı. Kılıçdaroğlu’nu 52, Erdoğan’ı 44 gösterdiğiniz zaman yüzde 12 yanılma. Bu bilimsel bir çalışma. Hata paylarından ziyade işin ticari tarafa geçtiğini düşünüyorum ve üzülüyorum. İşini doğru yapanlar, müşterisinin istediği vermeyenler çalışmalarda doğruyu buldu.

Seçmen neye göre hareket etti? Seçmen anket firmalarını yanıltmadı. Anket firmaları seçmeni yanılttı. Tek doğru yaptıkları demokrasiye katılım yüksek oldu. Yüzde 89 civarında sandığa katılım oldu. Bu faktörlerden bir tanesi Kılıçdaroğlu yapıcı söylemlerle değil, yıkıcı söylemlerle gitti. Yaptıkları HDP ile alakalı, 6’lı ittifak, 7’li ittifak… Bu karşı tarafta tamamen anti Erdoğan karşıtlığıyla kurulan bir masa oldu. Meral Akşener’in vazgeçmesi, tekrar masaya gelmesi… Aynı zamanda HDP ile yapılan ittifak… Masa ittifakı değil ama sonucunda desteklerini söylediler. Burada İYİ Parti köşeye sıkıştı. Milliyetçi seçmene yönelmek istedi ama orayı kapatmış oldular. Sırrı Sakık’ın açıklaması beni çok rahatsız etti. Biz Cumhuriyet’i değiştireceğiz söylemi beni rahatsız ettiği gibi CHP içindeki Atatürkçü, milliyetçi seçmenleri de Cumhur İttifakı tarafına yöneltti. Bu şekilde bakmak lazım. HDP’nin tutumu, Doğu Akdeniz’de ‘Hayır’, Libya’da ‘Hayır’… Kılıçdaroğlu ‘Karabağ’da ne işimiz var?’, Sırrı Süreyya Önder ‘Özerlik istiyoruz’ diyor. Açıklama Ünal Çeviköz’den geliyor ‘Biz ittifakımızda yaptığımız metne uyacağız’… Bu söylemler milliyetçi seçmeni başka tarafta konsolide etti.

Gürkan Duman ile ilgili şimdi de gözler 31 Mart yerel seçimlerindeki tahminlerinde..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir