1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Bitcoin yine sert düştü! Peki bitcoin neden düşüyor?

Bitcoin de bugün yine sert bir düşüş yaşandı! Bitcoin 26.750 dolar seviyesinden 25.510 dolar seviyesine kadar indi. Peki bitcoin neden düştü? Bitcoin düşüşü sürer mi? Bitcoin ne kadar? İşte detaylar...

Bitcoin yine sert düştü! Peki bitcoin neden düşüyor?
0

Bitcoin ve Ethereum’dan büyük ölçüde etkilenen kripto para piyasasında, son zamanlarda fiyatlarındaki hafif düşüş altcoinlerdeki daha önemli bir düşüşün gölgesinde kaldı. Kriptoparahaber’de yer alan habere göre özellikle Cardano (ADA), BNB (BNB), Polygon (MATIC) ve Solana (SOL) geçtiğimiz hafta yüzde 10’dan fazla düşüş yaşadı.

Kripto paralar neden düştü?

Bu gerileme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından endüstri devleri Binance ve Coinbase’e karşı alınan düzenleyici önlemlere kadar uzanıyor.

Kripto para piyasası düzenleyici baskıyla karşı karşıya. Bu artan kripto para piyasası oynaklığı, SEC tarafından salı günü Coinbase’e karşı, kayıtsız menkul kıymetler olarak etiketledikleri kripto para piyasası varlıklarının ticaretini kolaylaştırdığı için yöneltilen suçlamaları takip ediyor.

Hoskinson şunları kaydetti:

Binance ile ilgili olarak SEC şikayetini okuyorum. 130 sayfadan fazla ancak ABD’de chokepoint 2.0’ı uygulamak için bir dizi adımın bir sonraki adımı gibi görünüyor. Nihai hedef bir avuç büyük banka ile ortaklığa dayalı bir CBDC ve finansal hayatınızın her yönü üzerinde uçtan uca kontrol.

ADA, BNB, MATIC ve SOL üzerindeki piyasa etkisi

Bu düzenleyici incelemenin ardından ADA’nın fiyatı son 7 gün içinde yüzde 15 düşerek piyasada bir düşüş trendi gördü ve yalnızca son 24 saat içinde yüzde 2,8’lik bir kayıp daha yaşandı. Bu yazının yazıldığı sırada ADA, düzenleme öncesi fiyatından önemli bir düşüşle 0,31 dolardan işlem görüyor.

Fiyat düşüşüne rağmen ADA’nın işlem hacmi geçen cuma ile dün arasında 228 milyon dolardan 400 milyon doların üzerine çıkarak yüksek bir satış baskısına işaret etti. Geçtiğimiz hafta boyunca varlığın piyasa değerinden 2 milyar dolardan fazla para çıkarıldığını belirtmek gerekir.

Benzer şekilde Polygon (MATIC), Binance Coin (BNB) ve Solana (SOL) gibi diğer altcoinler de ADA’nın fiyat hareketini yansıttı. Geçtiğimiz hafta MATIC, BNB ve SOL sırasıyla yüzde 13,6, yüzde 15,7 ve yüzde 11,4’lük düşüşler kaydetti.

Özellikle, küresel kripto para piyasası kapitalizasyonu arasında, ADA şu anda SOL ve MATIC ile Dogecoin’in (DOGE) altında 8. sırada yer alıyor. Bu arada, BNB üzerindeki büyük etkiye rağmen, varlık hala küresel kripto pazarında 3. sırada yer alıyor.

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir