1. Anasayfa
  2. Nasıl Yapılır?

Bu yöntemlerle uçak yolculuğunuz çok rahat geçecek! İşte birçok kişinin bilmediği püf noktaları…  

Uçak yolculuğu bazı insanlar için ürkütücü gelir. Ancak iş ve tatil için uzun mesafeleri kısaltan uçağa binmek zaman açısından büyük avantajdır. Peki uçak yolculuğunun rahat geçmesi için neler yapmalı? Türbülans sırasında ne yapmalı? Uçak korkusu nasıl yenilir? Uzun uçak yolculuğunda nasıl vakit geçirilir? Uçak yolculuğunu en rahat hale getirecek ipuçlarını sizler için derledik…

Bu yöntemlerle uçak yolculuğunuz çok rahat geçecek! İşte birçok kişinin bilmediği püf noktaları…  
0

İster iş için ister tatil için uçuşlar her zaman birçok insanı kalkışla iniş arasındaki sürede gerer. Bazı insanlar çok rahat olsa da büyük çoğunluk ayakların yerden kesilmesi ile ayakların yere basması arasında geçen zamanda tedirginlik hisseder. Uçaklarda seyahat edenlerin aslında bazı küçük ipuçları ile uçak yolculukları çok rahat geçebilir. Uçak korkusunu yenmeniz ve uçakta çok rahat bir yolculuk yapmanız bu önerilerle daha kolay hale gelecektir. İşte size konforlu ve rahat bir uçak yolculuğu için altın öneriler…

Havalimanına erken gidin

Bu hep hatırlatılan ancak birçoğumuzun ihmal ettiği bir durumdur. Havalimanına erken gitmek sizin uçuşunuzun ilk adımının rahat başlaması demek olacaktır. Unutmayın bir şey nasıl başlarsa öyle gider. Hava alanına ucu ucuna yetişmek, hatta geç kalmak uçağa yetişseniz de tüm yolculuğunuzun stres altında geçmesine neden olur. Uçağı kaçırma endişesi ile geçen süreçte adrenalin salgılayan vücudunuz bir de ağır bir stres yüküne girer. Psikolojik olarak uçuşa 2-0 mağlup olarak başlarsınız. Bu yüzden havalimanına erken gelip işlemleriniz yaptıktan sonra kendinize bir içecek alıp keyifle uçuş saatinizi beklersiniz. Uçağa binerken ter içinde kalmadan rahat olursanız uçuşunuz da çok daha rahat geçecektir.

Kalkış ve inişte uyumayın

Bazı yolcular uçağa biner binmez daha havalanmadan uyurlar. Bu kulağa hoş gelebilir. Ancak uçak yolculuğunda kalkış ve inişlerde en çok rastlanan vücudumuzun verdiği reaksiyon kulak tıkanmasıdır. Uçuşta kulak tıkanması bazen öyle şiddetli olur ki kulağımızın ağrısı dayanılmaz hale gelir. İşin kötü tarafı bu ağrı bazen günlerce sürebilir. Bu yüzde kalkış ve inişlerde uyumak yerine uyanık olup sakız çiğnerseniz yolculuğuz çok daha rahat geçer ve kulaklarınız basınçtan daha az etkilenir. Bunu yaptıktan sonra uçağınız havadayken çok güzel bir uykuya dalabilirsiniz.

Uygun kıyafet seçin

Kıyafet seçimi uçak yolculuğunda çok önemlidir. Havaalanından transfer uçak yolculuğuna tüm bu süreçte sizi çok sıkacak dar kıyafetlerden kaçının. Uçak yolculuğu bazen çok uzun saatler sürebilir. Bu da sizin dar bir alanda saatlerce aynı pozisyonda oturmanız anlamına gelir. İş için uçak yolculuğu yapıyor olsanız bile takım elbise gravat ve resmi kıyafetlerinizi bavula koyup uçağa rahat kıyafetlerle binin. Ayakkabı da uçak yolculuğunda çok önemli bir kriterdir. Dar ve topuklu ayakkabılar yerine rahat nefes alabilen ayakkabı seçimi yapın. Uçuş bittikten sonra kıyafetinizi değiştirin. Kıyafet seçiminde bir diğer önemli nokta ise uçaklarda sürekli çalışan klimaların olması. Bu nedenle rahat kıyafetinizle üşümenizi engelleyecek bir hırka bulundurmanız yolculuk sonrası üşütüp hasta olmanızı da engelleyecektir.

Uçak biletinizi planınıza uyuyorsa erken saate alın

Rötar uçuşlarda en sinir bozucu hadisedir. Uçuşların ertelenmesi, gecikmesi tüm planları alt üst eder. Ancak yapılan araştırmalarda rötarın en az olduğu saatlerin sabah saatleri olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle uçak biletinizi erken saatlere almanız rötar ihtimalini de istatistiksel olarak minimuma indirir. Sabah uçuşlar gideceğiniz yere de erken varmanız açısından size büyük avantaj sağlar.

Uçakta gazlı ve buzlu içeklerden uzak durun

Yolculuk sırasında sizi serinletecek buzlu bir gazlı içecek iyi fikir gibi gelebilir. Ancak uzun mesafeli bir uçuş yapıyorsanız, bunlardan uzak durmalısınız. Gazlı içecekler tüketildiğinde tonlarca hava yutturur. Bir süre sonra sindirim problemi ve gaz sıkışmasına maruz kalabilirsiniz. Ayrıca uçak havadayken oluşan basınç sizin de gaz sancısı çekmenize sebep olabilir.

Türbülanstan kurtulmak için basit bir ipucu

Uçuşlarda en endişe verici olay şüphesiz türbülanstır. Türbülans korkusu bir çok kişi için sinir bozucudur. Bu duruma bazı sakinleştirici ilaçlar ya da bitki çayları yardımcı olabilirken, hiçbir zaman yeterli önlem alamazsınız. Uçuş saatinizi seçme şansınız varsa kendinize bir iyilik yapın ve sabahı seçin. Sabah uçuşlarında türbülans çok daha az olur.

Uygun koltuk seçimi

Kimi cam kenarı sever kimi en arka kimi en ön kimi de kanat… Ancak uçuşlarda koltuk seçimi rahatlık için çok önemlidir. Uçakta zaman zaman kalkıp birkaç adım atmak ya da esneme hareketleri yamak omurganıza iyi gelcektir. Bir süre sonra uyuşmalar başladığında eğer koridordaysanız kimseyi rahatsız etmeden ayağa kalkıp birkaç esmene hareketi yapabilirsiniz. Bu yüzden manzaraya uzaktan bakıp koridorda oturanlar rahatlık açısından çok daha avantajlıdır. En geniş alan istiyorsanız son sıradan koltuğunuzu ayırtın.

En son siz verin bavul beklemeyin

Uçuşlarda inişten sonra bekleme süresinin bazen çok uzadığı bagaj bekleme durumudur. Bagaj beklemek bazen kısa uçuşlar kadar bile sürebilir. Bu durumdan kurtulmanın da püf noktası var. Bavulunuzu uçak yolcuları arasında en son veren kişilerden biri olursanız ters orantı ile ilk alan kişi siz olursunuz. Çünkü son giren ilk çıkar kuralı bir çok alanda olduğu gibi bagajda da geçerlidir.

Bol bol su tüketin

Uzun mesafeli yolculuklarda yeteri kadar su tüketimi çok önemlidir. Uzun mesafeli uçuşlarda su genellikle ücretsizdir. Gazlı içecekler yerine bol su için. Bu sizin daha rahat ferah bir yolculuk yapmanızı sağlar.

Tablet ve telefonunuzdan sevdiğiniz film ve dizileri izleyin

Uçuşlarda sıkıcılığı ortadan kaldırmak için insanların en sevdiği şeyleri yapması çok iyi gelir. Bu nedenle uçuşlarda tabletiniz ve telefonunuzdan sevdiğiniz dizi ve filmleri izleyin. Bunun için bir püf noktası mutlaka uçuş öncesi ne izleyeceğinize karar verin. Kararsızlık tüm yolculuğunuzun hangi filmi izlesem araştırması ile geçmesine neden olabilir.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir