1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Tapuda noter dönemi başlıyor!  Gayrimenkullerin satışı artık noterden yapılabilecek...

Tapuda noter dönemi başlıyor!  Gayrimenkullerin satışı artık noterden yapılabilecek
0

Tapuda noter dönemi başlıyor!  Gayrimenkullerin satışı artık noterden yapılabilecek. Gayrimenkul uzmanı  Hakan Özbirecikli ev, arsa ve iş yerlerinin tıpkı araç gibi noterden de satışının yapılabileceğini söyledi. Peki noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Noterden ev satışı yapmak güvenli mi? Gayrimenkul danışmanı ve uzmanı Hakan Özbirecikli konu hakkında bilgiler verdi:

Gayrimenkul Uzmanı Hakan Özbirecikli 

Türkiye’de Tapuda Yeni Dönem Başlayacağı Bildirildi. Daha Önce Kararlaştırılan Ama Başlamayan Uygulama 1 Temmuz’dan itibaren Başlayacak. Tapu Işlemlerini Vatandaşlar Artık Noterlerde De Yapabilecekler.

Türkiye’de tapu sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir uygulama resmen devreye giriyor. İlgili yasal düzenlemelerin ardından, 1 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan bu uygulama, tapu devir işlemleri için vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Artık tapu devir işlemleri, noterler aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

Noterlerde Tapu İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Gayrimenkul sahipleri, gayrimenkullerini satmak için anlaşmaya vardıklarında, tapu devir işlemlerinin yoğunluktan dolayı uzun sürebildiği bir durumla karşılaşıyorlardı. Tapu ve Kadastro Müdürlükleri bu hizmeti sağlıyor olsa da, yoğunluk nedeniyle randevu almak zor olabiliyordu. Ancak 1 Temmuz itibarıyla, vatandaşlar noterlerden randevu alarak tapu devir işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Vatandaşlar, gayrimenkul satışı için anlaşmaya vardıklarında notere randevu alacaklar. Randevu saatinde alıcı ve satıcı, noterde bir araya gelerek tapu devir işlemini güvenli bir şekilde gerçekleştirecekler. Noterler, yeni kurulan sistem aracılığıyla tapu kayıtlarına erişebilecekler, bu sayede herhangi güvensiz bir işlem yapılmasının önüne geçilecek. İşlem tamamlandığında, noter vatandaşa tapuyu doğrudan vermeyecek. Geçici bir belge alan vatandaşlar, bu belge ile tapularını alabilecekler.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir