1. Anasayfa
  2. Yaşam

ABD'de tanklar caddelere indi! Darbe mi? Askeri hareketliliğin sebebi belli oldu!

ABD'de tanklar ve askeri hava araçlarının şehir merkezinde dolaşması sosyal medyada gündem oldu. Askeri hareketlilik ile ilgili milyonlarca yorum yapılırken darbe iddiası bile gündeme geldi! Peki ABD'de askeri neden şehir merkezine indi? İşte detaylar...

ABD’de tanklar caddelere indi! Darbe mi? Askeri hareketliliğin sebebi belli oldu!
0

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki askeri hareketlilik hem ülkede hem de dünyada gündem oldu. Sosyal medyada ABDnin birçok bölgesinden gelen askeri hareketliliğe dair videoların paylaşılması ikiat çekti. Bazı kaynaklar videoların tatbikatlara ait olduğunu öne sürerken, bu hareketliliğin bir darbe girişimi olabileceğini bile iddia edenler oldu. Peki ABD Askeri neden sokağa indi?

Sosyal medyadan paylaştılar

ABD’de yaşayan sosyal medya kullanıcıları zırhlı araçların ABD caddelerinde dolaştığı ve V-22 Osprey uçaklarının bir bölgeye indiği videoları paylaştı. Videoyu paylaşan kullanıcı, “Larksper California’daki banliyö bölgelerine askerler iniş gerçekleştiriyor. Birden fazla eyalette büyük askeri hareketler yaşandığı bildirildi. Bu konuda daha fazla bilgisi olan varsa lütfen aşağı yazsın. Bu videoyu gönderen bağlantım, bunun bir tatbikat olmadığını söylüyor.” Şeklinde bir mesaj yazdı. Yaklaşık  5 milyona görüntüleme alan paylaşım, dünyanın ilgisini çekti ve binlerce kişi tarafından paylaşılarak dünya gündemine oturdu.

ABD’deki askeri hareketliliğin sebebi belli oldu

Uçakların, ABD Başkanı Joe Biden’ın iş insanları arasında destek toplamak için bölgeyi ziyaret edeceği, LinkedIn’in kurucu ortağı Reid Hoffman ve Microsoft CTO’su Kevin Scott Las Gatos’ta bir araya geleceği yazıldı. Bu kapsamda askeri destek personeli, gazeteciler ve diğer güvenlik unsurlarını taşımak için bu araçların kullanıldığı belirtildi.

Zırhlı araçlar ve tanklar ile ilgili ABD yerel basındaki haberde, Kaliforniya’nın 32 adet, ABD askeri üssüne ev sahipliği yaptığı ve düzenli olarak bölgede uçuş tatbikatlarının yapıldığı ifade edildi

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir