1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Et fiyatlarında müjdeli haber! Ucuz ve kaliteli kebap yiyeceğiz…

Kebap sevenlere müjde! Kasaplar odası et fiyatlarına el attı! Vatandaş ucuz ve kaliteli kebap yiyecek! Peki yılbaşında et fiyatlarına zam gelecek mi? Güncel et fiyatları ne kadar? İşte detaylar

Et fiyatlarında müjdeli haber! Zam yok, ucuz ve kaliteli kebap yiyeceğiz…
0

Adana’da et deyince en çok akla gelen şey Adana kebabı. Kebaplar lezzetli ancak fiyatları el yakıyordu. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur vatandaşın ucuz ve kaliteli et yemesi için fyatlara müdahale ettiklerini açıkladı

İşte Saruhan Yağmur’un ete zam yok açıklaması:

Adana’da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız. Fiyatların tamamını vermesi Türkiye Kasaplar Federasyonu’na aittir. Kemikli koyun ve dana etini 300 TL’ye, kuşbaşı eti ise 350 TL’ye sabitledik. Adana’da kırmızı ete zam yapılmadı. Yeni yıldan sonra gelen zamlara göre değerlendirme yapacağız. Fiyatların tamamını vermesi Türkiye Kasaplar Federasyonu’na aittir”

MARKETLERE UCUZ ET ÇAĞRISI

İstanbul başta olmak üzere birçok metropol şehirde fiyatların 700-800 liradan seyrettiğini belirten Yağmur, “Böyle fiyatlar Adana’da yok. Yapılan fahiş fiyat zamlarını marketler yapıyor. Marketlerin et reyonları kapatılmalı eğer kapatılmıyorsa da denetlenmeli. 700-800 lira gibi fiyatlar yok” dedi.

YILBAŞINDA ETE ZAM GELECEK Mİ?

Peki yılbaşında et fiyatlarına zam gelecek mi? Kebap fiyatlarına zam var mı? Kebapçı Cihangir Korkmaz ise Adana’nın kebabın başkenti olduğunu söyledi. Korkmaz, “İstanbul’da fiyatlar inanılmaz arttı. Adana’da şu anda kemiksiz eti 350 liradan, kemikliyi de 300 liradan alıyoruz. Bir geçiş dönemi var ama İstanbul ve diğer illerdeki gibi yüksek rakamlar yok. Bu anlamda Adanalılar şanslı. Biz kebapçılar olarak da zam yapmadık. Adana kebap için fahiş zamlar yapmıyoruz sadece zam geçişi olduğunda ufak dokunuşlar yapıyoruz” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir