1. Anasayfa
  2. Bilgi

Bu tarif vücuttaki ödemi hemen atıyor! İşte ödem attıran besin ve içecekler

Ödem, vücudumuzdaki hücrelerinden çıkıp doku arasına biriken sıvıya denir. Diyet yapan bir çok kişi az yemesine rağmen bir türlü karın bölgesindeki şişliklerin gitmemesinden diye şikayet eder. İşte size ödem atıcı mucize öneriler… Bu tarifle ödemler anında atılıyor, vücudunuz diyete çok çabuk yanıt veriyor. Peki ödem nasıl atılır, ödem atımına yardımcı olan besinler nelerdir? Ödem atıcı müzice su tarifini sizler için hazırladık!

Bu tarif vücuttaki ödemi hemen atıyor! İşte ödem attıran besin ve içecekler
0

Ödem, vücudumuzdaki hücrelerinden çıkıp doku arasına biriken sıvıya denir. Diyet yapan bir çok kişi az yemesine rağmen bir türlü karın bölgesindeki şişliklerin gitmemesinden diye şikayet eder. İşte size ödem atıcı mucize öneriler… Bu tarifle ödemler anında atılıyor, vücudunuz diyete çok çabuk yanıt veriyor. Peki ödem en hızlı nasıl atılır, ödem atımına yardımcı olan besinler nelerdir? Ödem attıran müzice tarifi sizler için hazırladık!

Vücudumuzun yaklaşık yüze 60 ila 70’i sıvıdan oluşur. Hücrelerin içindeki sıvının hücre dışına çakarak doku aralarında birikmesine ve sıvı miktarının artmasıyla ödem oluşur. Özellikle kilo vermek için diyet yapanlar karın bölgelerindeki ödemlerin şişliklerin ne kadar diyet yapsalar da bir türlü gitmemesinden yakınır. Peki vücuttaki ödem nasıl atılır? Karın, el ve ayaklarda şişlik olarak kendini gösteren ödemi atmak için önce ödemin neden kaynaklandığını bulmak gerekir.

Vücutta neden ödem oluşur?

1-Yetersiz sıvı tüketimi

Vücudumuzun yaklaşık yüzde 70’i sıvıdan oluştuğu için günlük hayatımıza bol su tüketmeliyiz. Eğer su ve sıvı tüketimimiz yeteri kadar olmazsa vücudumuzda eksik sıvı tüketimi nedeniyle ödem oluşum daha hızlı olur.

2-Aşırı tuz ve işlenmiş gıda tüketimi

Tuz tüketimi limitin üzerine çıktığında vücudumuzdaki sıvılarda azalma meydana gelir. Buna bir de işlenmiş gıda tüketimi eklendiğinde vücudumuzda ödem oluşum kaçınılmaz olur. Vücudumuzda ödem oluşmaması için mutlaka tuz tüketimine dikkat edip aşırıya kaçmamalıyız. İşlenmiş gıdalar içerdikleri koruyucu maddeler nedeniyle sağlığa zararlı olduğu gibi ödem oluşumuna da zemin hazırlar. İşenmiş gıda tüketiminden mümkün olduğu kadar kaçınmalıyız.

3-Hareketsizlik

Hareketsizlik kalp, şeker, tansiyon gibi bir çok hastalığa çağrı yaparken ödem oluşumunda da en önemli etkenlerden birisidir. Günlük egzersiz yapan yürüyüş yapan hareketli bir yaşam tarzını seçen kişilerin vücudunda ödem atımı daha kolay olur. Hareketli yaşam tarzına sahip kişilerde vücutta ödem oluşma riski de azalır.

4-Düzensiz uyku

Uyku vücudumuzun adeta şarj olduğu andır. Vücudumuzdaki bir çok oran uyku sırasında daha az ve yavaş çalıştığı için kendini yeniler. Ancak düzenli uyumayan kişilerde organlarda aşırı çalışma olur. Vücut tam anlamıyla dinlenemeyince el ve ayaklarda ödemler oluşma riski artar.

5-Hormonlar

Bazı bireylerde ödem oluşuşumu hormonal nedenlere de bağlı olur. Bu kişiler ne yapsalar da ödem sorunundan kurtulamaz. Bu nedenle bir endokrin uzmanına görünmeleri gerekir.

6- Aşırı kafein ve alkol tüketimi

Kafein ve alkol tüketimi çok fazla olan kişilerde hücrelerdeki sıvıların dışarıya çıkış oranı daha fazla olur. Dokular arasında oluşan sıvılar ödeme neden olur. Alkol tüketen kişilerde özellikle karın el ve ayak bölgesinde yoğun öem oluşur.

7-Karbonhidrat ve şekerli gıda tüketimi

Sağlıklı beslenme birçok hastalığın önlenmesinde işe yaradığı gibi ödem oluşumunun da önüne geçmekte ilk sırada gelir. Karbonhidratlı ve şekerli gıdaların aşırı tüketimi hem kilo alımını artırır hem de ödem oluşma riskini artırır. Bu nedenle vücudunda ödem oluşan kişilerin karbonhidratlı ve şekerli gıdalardan uzak durmaları gerekir.

Peki ödem nasıl atılır, ödem atmak için hangi gıdaları tüketmeliyiz?

-En etkili ödem atıcı sıvı sudur. Yeterli mutlaka yeterli su ve sıvı tükettiğinizden emin olun. Sağlıklı bir yetişkin günde en az 2-2,5 litre su tüketmelidir.

-Tuz ve tuzlu besin tüketiminiz azaltın. Yemeklere ekstra tuz atmayın

-Şeker ve şekerli besin tüketimini azaltın. İşlenmiş gıdalardan uzak durun.

-Çay, kahve gibi kafein içeren içeceklerin tüketimini azaltın. İçtiğiniz her kahvenin yanına 1 bardak su ekleyin.

-Fiziksel aktivitenizi arttırın. Günlük 30 dakika yürüyüş dolaşımı artırarak ödem oluşmasını önleyecektir.

-Yeşil yapraklı sebzeler ve posalı besinlerin tüketimini artırın.

-Muz, Antep fıstığı, somon, tavuk, tatlı patates gibi yüksek potasyum içeren besinlerin tüketimini artırın.

Ananas, maydanoz, dereotu, kabak, salatalık, kiraz sapı, mısır püskülü, yeşil çay gibi ödem atma etkisi olan yiyecek ve bitkileri beslenmenize ekleyin.

Tüm bunlara rağmen geçmeyen ödeminiz varsa vitamin mineral değerlerinizi kontrol ettirmenizi ve bir hekime danışmanızı öneririm.

Ödem attıran içecek tarifi

Malzemeler

*1 fincan demlenmiş soğutulmuş kiraz sapı çayı

*1/2 dilimlenmiş elma

*1/2 dilimlenmiş limon

*1 avuç maydanoz, 3-4 dal taze nane

*1 kabuk tarçın

Tüm malzemeleri 2 litre suya ekliyoruz. 3-4 saat bekletip gün boyunca tüketebilirsiniz.

thumbnail
Önerilen Yazı
Bağırsaklarınızı harekete geçirmek için bu önerilere kulak verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir