1. Anasayfa
  2. Bilgi

Bursaspor satıldı mı? Bursaspor kime satıldı, ne kadara satıldı?

Bursaspor’un satıldığı haberleri sosyal medyada gündem oldu. Futbolseverler TFF 2. Lig Beyaz Grupta yer alan Bursaspor satıldı mı? Bursaspor kime satıldı? Bursaspor ne kadara satıldı? Bursaspor’u kim aldı? Sorularının yanıtını arıyor. Bursaspor’un Diyarbakırlı iş insanı Mehmet Berzan İlhanlı tarafından satın alındığı haberleri de bazı haber kaynaklarında yer alıyor. Bursaspor Mehmet Berzan İlhanlı kimdir? Bursaspor’u satın alan Mehmet Berzan İlhanlı nereli, kaç yaşında ne iş yapıyor? İşte tüm detaylar…

Bursaspor satıldı mı? Bursaspor kime satıldı, ne kadara satıldı?
0

Süper Lig’de 2009 – 2010 şampiyonluğunu yaşayan Bursaspor’un satıldığı iddiaları futbol dünyasına bomba gibi düştü. Futbolseverler Bursaspor satıldı mı? Bursaspor kime satıldı, ne kadara satıldı? Sorularının yanıtını araştırıyor.

1966-67 sezonunda Türkiye 2. Ligi’nde şampiyon olan Bursaspor, 2003-04 sezonunda küme düştükten 2 sezon sonra, 2005-06 sezonunda şampiyon olup Süper Lig’e çıkmıştır. 2009-10 sezonunda Süper Lig’i lider tamamlayarak Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan 5. takım olmuştu. Ancak Bursasyor için kötü gidişat o günlerden sonra başladı…

BURSASPOR SATILDI MI?

TFF 2. Lig Beyaz Grupta yer alan Bursaspor satıldı mı? Bursaspor kime satıldı? Son iki sezondan bu yana büyük maddi zorluklar yaşayan Bursaspor’un satıldığı iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Bursaspor’un satıldığı söylemleri futbolseverlerin ilgi odağı oldu.

Diyarbakır’daki yerel haber sitelerinin sayfalarında yer alan haberlere göre Bursaspor Diyarbakırlı İş İnsanı Mehmet Berzan İlhanlı tarafından satın aldı.

BURSASPOR’U MEHMEZ BERZAN İLHANLI MI ALDI?

Bursaspor’u Tuzlaspor’un da sahibi olan Diyarbakırlı iş insanı İlhanlı Grubun sahibi Mehmet Berzan İlhanlı satın aldı. İlhanlı Grup Tuzlaspor ile birlikte TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele veren Diyarbakır ekibi Diyarbekirspor’un da sahibi olarak biliniyor.

MEHMET BERZAN İLHANLI KİMDİR?

Peki Bursaspor’u satın aldığı iddialarıyla gündeme gelen Mehmet Berzan İlhanlı kimdir?

Mehmet Berzan İlhanlı, 1970 yılında İstanbul’da doğdu. İlhanlı İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. İnşaat, turizm ve medya sektörlerinde iş yaptı.

Tuzlaspor’un sahibi de İlhanlı Grup. İlhanlı Ailesi, sadece Tuzlaspor’un değil, aynı zamanda Türkiye’de Diyarbekirspor, Bulgaristan’da ise FC Etar’ın sahipliğini elinde bulunduruyor. TFF kayıtlarına göre Tuzla Spor AŞ’nin başkanı Mehmet Berzan İlhanlı, Diyarbekir Spor AŞ’nin başkanıysa Ferhat İlhanlı. Baba Feyzi İlhanlı ise iki kulübün onursal başkanı.

BURSASPOR KULÜBÜ BAŞKANI SİNAN BÜR “ÖYLE BİR NİYETİMİZ YOK”

Bursaspor Kulüp Başkanı Sinan Bür, satış iddiaları ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bursaspor’un satışı için başvuru yok. Öyle bir niyetimizde yok. Bizim amacımız kulübü sağlam temellerde oturtmak, kulüp değerli hale gelince o konular düşünülür”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir