1. Anasayfa
  2. Bilgi

Depremler, İstanbul’u tetikler mi? Uzman isimden vagon benzetmesi!

İstanbul depremi geliyor mu? Türkiye son bir aydır beşik gibi sallanıyor. İzmir, Bursa, Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Sivas, Hatay… Birçok ilde büyüklüğü 4 ila 5 arasında değişen peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratıyor. Peki bu depremler olası İstanbul depremini tetikler mi? Prof. Dr. Okan Tüysüz bu soruya vagon benzetmesiyle yanıt verip noktayı koydu!

Depremler, İstanbul’u tetikler mi? Uzman isimden vagon benzetmesi!
0

Malatya, Adıyaman, İzmir, Kahramanmaraş, Sivas, Hatay, Bursa… Son 1 ayda peş peşe deprem haberleri ile gündeme geldi. Son günlerde neredeyse her gün bir ilimiz sallanıyor. Bu depremler de akıllara İstanbul depremini tetikler mi? Sorularını getiriyor. Sosyal medyada uzmanlara bu konuda bir çok soru geliyor. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? Depremler İstanbul depremini erkene çeker mi? Bu soruya en net yanıt Jeoloji Mühendisi deprem bilinci Prof. Dr. Okan Tüysüz’den geldi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz sosyal medya yaptığı açıklamada depremleri vagon örneği ile açıkladı ve diğer depremler İstanbul depremini etkiler mi? sorusuna en net yanıtı şöyle verdi:

Bir tren katarı düşünün en arkadaki vagon önündekine çarpsın o da bir öndekine. Çarpma hızı giderek azalır en öndekiler belki hissetmez bile. #DepremdenTetikleme de öyle deprem kuvvetli ise bitişik fay tetiklenir, uzaktaki değil.

 

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir