Türkiye’nin gündemine oturan 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirildiği iddiası ile gündeme gelen Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binasına 5 blok için ruhsat alan, yapı ruhsatında bloklar arasını bahçe olarak gösteren Hiranur Vakfı’nın, mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasına kaçak külliye inşa ettiği tespit edildiğini açıklayan İBB yerleşkeye zabıta yolladı.
İBB İmar Müdürlüğü, 25 Şubat 2022 tarihinde Sancaktepe Belediyesi’ne kaçak yapının denetimi ve gereğinin yapılması için yazı yazdı. 3 ay süre geçtiği halde ilçe belediyesinden yanıt alınamadı. İBB İmar Müdürlüğü 6 Haziran 2022’de yeni bir yazıyla ilçe belediyesine sorumluluğunu tekrar hatırlattı. 4 Ağustos tarihinde İBB’ye yanıt gönderen Sancaktepe Belediyesi, işlemlerin devam ettiğini bildirmekle yetindi. İBB İmar Müdürlüğü 7 Eylül 2022 tarihinde yapının ruhsatına ve mevzuata uygun hale getirilmesi için son bir resmi yazıyla Sancaktepe Belediyesi’ne sorumluluğu hatırlatıldı.
3 aylık yasal süre boyunca kaçak yapıya ilişkin herhangi bir işlem yapılmayınca İBB İmar Müdürlüğü ekipleri, mülkiyeti Hiranur Vakfı’na ait Sancaktepe Mahallesi, Abdurrahmangazi Mahallesi, 8905 ada, 3 parselde bulunan yapıya giderek henüz iskanı alınmadığı halde kullanılmaya başlanan ruhsatsız kaçak yapıyı, ‘Yapı Tatil Tutanağı’ ile mühürledi.
Hiranur Vakfı resmi internet sitesinde Vakıfla ilgili şu bilgileri paylaştı:
12 dönümlük bir arazi üzerine kurulan vakfımız 3600 metrekare zemin alanına, 18000 metrekare kapalı alana sahiptir. Bunlarla birlikte vakfımız 5 blok dershane ve yatakhane, 2200 metrekarelik 2 kattan oluşan mescid ve bodrum katında aşevi mutfağı, yemekhane, buzhaneler, ekmek fırını, terzi, berber, su deposu, kantin ve malzeme depolarından oluşmaktadır. Bu sayede talebelerimizin hem ilim hem barınma ihtiyacı vakfımız bünyesinde karşılanır.