1. Anasayfa
  2. Bilim

Amatör fotoğrafçı öyle bir an yakaladı ki! Buz yatağında bir kutup ayısı…

Küresel ısınma dünyanın geleceğini tehdit ederken doğadaki değişimlere en iyi örneği amatör bir fotoğrafçı görüntüledi. O fotoğraf hem büyük ödüle layık görüldü hem de iklim değişikliğinin adeta bir sembolü oldu… Küresel ısınmanın en acı örneği, buz yatağı adlı fotoğrafta buz dağının üzerinde kıvırılıp uyuyan kutup ayısı…

Amatör fotoğrafçı öyle bir an yakaladı ki! Buz yatağında bir kutup ayısı… O fotoğraf küresel ısınmanın sembolü oldu
0

Bir buzdağının üzerinde kıvrılmış uyuyan bir kutup ayısının görüntüsü, bu yılki Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Halkın Seçimi Ödülü’nü kazanan seçmenlerin kalbini kazandı.

İngiliz amatör fotoğrafçı Nima Sarikhani, Norveç’in Svalbard takımadalarında çekilen rüya gibi sahne “Buz Yatağı” ile ödülü kazanmanın bir onur olduğunu belirterek, görüntünün görenlerde umut gibi “güçlü duygular uyandırdığını” söyledi.

 

CNN’de yer alan habere göre “İklim değişikliği karşı karşıya olduğumuz en büyük zorluk olsa da bu fotoğrafın aynı zamanda umut da vermesini diliyorum; Sebep olduğumuz karışıklığı düzeltmek için hala zamanımız var” diye ekledi Sarıhani bir basın açıklamasında.

 

Organizatörler, yarışmada 75.000’den fazla kişinin oy kullandığını söyledi; bu rekor bir rakam.

“Buz Yatağı”, daha önce yaklaşık 50.000 başvuru arasından daraltılan 25 görselden oluşan kısa listeden seçildi. Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı, Londra Doğa Tarihi Müzesi tarafından geliştirilmiş ve üretilmiştir.

Doğa Tarihi Müzesi müdürü Douglas Gurr, kazanan kareyi “dokunaklı” ve “nefes kesici” olarak nitelendirdi.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir