1. Anasayfa
  2. Bilim

Matematik dersinde hangi konular müfredattan çıktı? Milli Eğitim Bakanı yanıtladı

Milli Eğitim müfredatında matematik dersinden bazı konuların çıktığı iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Peki matematik dersinde hangi konuları müfredattan çıktı? Matematik dersinde müfredattan çıkan konular! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den açıklama geldi!   

Matematik dersinde hangi konular müfredattan çıktı? Milli Eğitim Bakanı yanıtladı
0

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sosyal medyada yer alan, “matematik müfredatından bazı konuların çıktığı” iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

MATEMATİK’TE HANGİ KONULAR MÜFREDATTAN ÇIKTI?

Bakan Tekin matematikte bazı konuların müfredattan çıktığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Matematikte hangi konular müfredattan çıktı? İşte yanıtı…

“Bunların hepsini, alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40’ı akademisyen. Gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Bunlar, buna göre değerlendiriliyor. Ortaöğretim müfredatında ne olmayacakla ilgili herkes bir şey söyleyebilir. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir?”

MATEMATİK DERSİNDE MÜFREDATTAN ÇIKAN KONULAR

Bakan Tekin matematik dersinde müfredattan çıkan derseler olup olmayacağına ise şu yanıtı verdi: “Seyreltmeler olacak ama ben spesifik olarak nelerin seyreltildiğini bilmiyorum. Bunun için komisyonlar kuruldu. Aylardır çalışıyorlar. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak, çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir