1. Anasayfa
  2. Dizi ve Sinema

2022 yılının en iyi 10 filmi belli oldu, ilk sıradaki filmi kimse tahmin edemedi!

IMDb 2022 yılının en iyi 10 filmini seçti. Platforma yer alan 2022 yılının en iyi ve en çok izlenen filmlerinin listesinin ilk sırasındaki filmi görenler şaştı kaldı. Peki 2022 yılının en iyi filmleri hagileri, 2022 en iyi film hangisi? İşte IMDb’nin seçtiği 2022 yılının en iyi 10 filmi…

2022 yılının en iyi 10 filmi belli oldu, ilk sıradaki filmi kimse tahmin edemedi!
0

 

10- X

Oyuncular : Mia Goth, Jenna Ortega, Martin Henderson

Konusu: Film çekmek için bir eve giden gençler beklemedikleri bir şeyle karşılaşırlar. Film çekmek için gittikleri o ev gençler kendilerini korkunç bir kabusun içinde bulur. Hollywood hayalleri olan bir grup gençten oluşan bir film ekibi, yetişkin filmi çekmek için Teksas’ın derinliklerindeki uzak bir çiftlik evine gider. Ekip, yaşlı bir çiftin evinde çekime başlar. Ancak çok geçmeden ev sahibi ekibi iş üstünde yakalar ve o andan itibaren grup kendilerini hayatları için verdikleri umutsuz bir mücadelenin içinde bulur.

9- Death on the Nile (Nil’de Ölüm)

Tür: Polisiye, Gerilim

Oyuncular: Kenneth Branagh, Gal Gadot, Emma Mackey

Konusu:  Biraz dinlenmek için tatil kaçamağı yaparken balayında olan bir kadının öldürülmesiyle kendisini bir cinayet soruşturmasında bulan dedektif Hercule Poirot’un hikayesini konu eden film polisiye ve gerilim dalında çok etkileyici bir film. Linnet Doyle, yeni kocası ile birlikte balayı için Nil Nehri’nde lüks bir yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuk Linnet’in acımasızca öldürülmesiyle son bulur. Bu korkunç ölüm, gemide bulunan dedektif Hercule Poirot’un da tatilini sona erdirir. Geminin kaptanı tarafından soruşturma yapmakla görevlendirilen Poirot, cinayetin gizemini çözmek için çabalar.

8- Everything Everywhere All at Once (Her Şey Her Yerde Aynı Anda)

 

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Komedi

Oyuncular: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

Konu:  Nefes kesen film, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Evelyn, yıllar önce kocasıyla birlikte Çin’den Amerika’ya göç edip yeni bir hayata başlar. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur. Yaşayabileceği alternatif hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfeden Evelyn, bu süreçte evreni kurtaracak yegane gücün kendisinde olduğunu öğrenir.

7- The Gray Man

Tür: Aksiyon, Gerilim

Oyuncular: Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas

Konusu: CIA ajanı Court Gentry, sessiz ve profesyonel suikastlarıyla yaşayan bir efsaneye dönüşmek üzeredir, ancak üstleri tarafından verilen bir kararla avlayandan avlanana dönüşür. Court Gentry’nin kendine kurulan komployu açığa çıkarması ise çok uzun sürmeyecektir. Her şeye rağmen müşterisinin hayatını kurtarmaya çalışan Gentry, eş zamanlı olarak kendi ailesinin emniyette olmasını da sağlamak zorundadır.

6- The Northman (Kuzeyli)

Konu: Aksiyon, Tarih

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang

Kuzeyli, öldürülen babasının intikamını almaya kararlı olan bir Viking prensinin hikayesini konu ediyor. Viking kralı Aurvandil, imparatorluğunun yönetimini küçük oğlu Amleth’e devretmek ister. Ancak başka planları olan Aurvandil’in üvey kardeşi Fjölnir, tahtı ele geçirmek için kralı öldürür. Kaçmayı başaran Amleth, amcası Fjölnir’in annesi Kraliçe Gudrun’u yakaladığını görür. Bunun üzerine Amleth, bir gün babasının intikamını alacağına, annesini kurtaracağına ve Fjölnir’i öldüreceğine yemin eder. Aradan geçen yirmi yılın ardından Amleth, Slav köylerine akınlar yapan bir Viking savaşçısı olur. Bu sırada tanıştığı bir kahin, Amleth’in yıllar önce verdiği sözü tutma zamanının geldiğini hatırlatır. Amleth, babasının intikamını almak ve annesini kurtarmak için bir yolculuğa çıkar.

5 – Black Panther: Wakanda Forever (Yaşasın Wakanda)

Tür: Aksiyon, macera, fantastik

Oyuncular: Letitia Wright, Angela Bassett, Danai Gurira

Konusu: Uluslarını tehdit eden dünya güçlerine karşı savaşmaya hazır olan Queen Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye ve Dora Milaje’nin hikayesini konu ediyor. Kral T’Challa’nın ölümünün ardından, onlara müdahale etmeye çalışan dünya güçleri ortaya çıkar. Uluslarını bu tehdite karşı korumaya kararlı olan Queen Ramonda, Shuri, M’Baku, Okoye ve Dora Milaje, savaşmak için hazırdır. Hayatlarının bir sonraki bölümüne geçen Wakanda halkı, bunu benimsemek için çabalar. Bu sırada War Dog Nakia ve Everett Ross’un yardımıyla bir araya gelen kahramanlar, Wakanda Krallığı için yeni bir yol çizmeye çalışır.

4- Top Gun: Maverick

Tür: Aksiyon

Oyuncular: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly

Konusu: Efsane geri döndü. Maverick, pilot Pete “Maverick” Mitchell’in hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete “Maverick” Mitchell, donanmaya verdiği 30 yıllık başarılı hizmetin ardından, test pilotu olarak sınırları zorlar. Kendisini karaya bağlayacak herhangi bir görevden uzak durmak isteyen Maverick, kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi özel bir görev için eğitirken bulur. Hem belirsiz bir gelecekle hem de geçmişindeki anılarıyla karşı karşıya olan Maverick, gitmek zorunda olduğu görev nedeniyle en büyük korkularıyla yüzleşmek zorunda kalır.

3 – Thor: Love and Thunder (Aşk ve Gök Gürültüsü)

 

Tür: Fantastik

Oyuncular: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale

Konusu: Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, tanrıları yok etmeye and içen Gorr the God Butcher’a karşı zorlu bir mücadeleye girişen Thor’un hikayesini konu ediyor. Thor, macera dolu hayatını ardında bırakarak, bu zamana kadar çıktığı yolculuklardan farklı olarak iç huzur yolculuğuna çıkar. Ancak onun huzurlu geçen emekliliği, Gorr the God Butcher olarak bilinen katilin ortaya çıkmasıyla kesintiye uğrar. Tanrıların yok edilmesini isteyen Gorr the God Butcher ile zorlu bir mücadeleye girişen Thor, bu süreçte Kral Valkyrie, Korg ve eski kız arkadaşı Jane Foster’ın yardımına başvurur. Ekip, Gorr the God Butcher amacına ulaşmadan önce onu durdurmak için zorlu bir maceraya atılır.

2- Doctor Strange in the Multiverse of Madness (Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında)

Tür: Fantasti, macera, aksiyon

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor

Konu: Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında, eski ve yeni mistik müttefiklerinin yardımıyla bilinmeyene yolculuk eden Doktor Strange’in macerlarını konu ediyor. Gizemli yeni bir düşmanla karşı karşıya olan Doktor Strange, bu süreçte Çoklu Evrenin akıllara durgunluk veren ve tehlikeli alternatif gerçekliklerini kat ediyor. “Doktor Strange”in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch ünlü Doktor Strange’e bir kez daha hayat veriyor.

1 – The Batman

Tür: Aksiyon, polisiye, gerilim

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Paul Dano

Konu: The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman’in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor. Batman olarak iki yıl sokaklarda dolaşmak ve suçlulara korku salmak Bruce Wayne’i Gotham City’nin karanlığının kalbine sürükledi. Gizemli bir seri katil Riddler, şehrin seçkinlerini hedef alıp bir dizi sadist ve hain saldırı gerçekleştirdiğinde Batman, Riddler’in izini sürmeye başlar. İpuçlarınını peşinden giden Batman’in yolu bu süreçte Catwoman olarak bilinen Selina Kyle, Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot ve Carmine Falcone gibi karakterlerle kesişir. Batman kurduğu yeni ilişkilerin de yardımıyla suçluların maskesini düşürmek ve Gotham Şehri’ni eski huzuruna kavuşturmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir