1. Anasayfa
  2. Dizi ve Sinema

Bahar dizisindeki TUS sınavı tıp fakültesi mezunlarını ayağa kaldırdı!

Başrollerinde Demet Evgar, Buğra Gülsoy ve Mehmet Yılmaz Ak'ın yer aldığı Bahar dizisindeki TUS sahnesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve mezunlarının tepkisine neden oldu. Çok zor alması ile bilinen TUS sınavına dizide iki hafta çalışan Bahar’ın 79 puan alması sosyal medyada gündem oldu. TUS adayı Tıp Fakültesi mezunları aylarca uykusuz kalıp çalıştıkları sınavın Bahar dizisinde hafife alındığı eleştirisinde bulundu. Öğrencler “Bahar dolma sararak iki hafta ders çalışıp TUS’tan nasıl 79 aldın” yorumu yaptı…

Bahar dizisindeki TUS sınavı tıp fakültesi mezunlarını ayağa kaldırdı!
0

Bahar dizisi ilk bölümünden itibaren beğeni toplayıp büyük bir izleyici kitlesine kavuştu. Dizinin ilk bölümünde 20 yıllık eşi Bahar’a karaciğerini vermeyen ve onu aldatan Timur, ikinci bölümde de dur durak bilmeden kötülüklerine yenisini ekliyor.

Tıp fakültesinden mezun olan ancak kendini eşine ve çocuklarına adayan Bahar; karaciğer yetmezliğinden hastaneye yatırıldığında hayatının gerçekleriyle yüzleşmişti.

Karaciğeri uyumlu olmasına rağmen eşine vermeyen Timur’un Bahar’ı aldatırken bir de kötü davranması hepimizin nefretini kazanmasına sebep olmuştu.

İkinci bölümde ise asistanlığa dönmek isteyen Bahar’a 200 bin TL’yi vermeyen Timur izleyicinin tepkisini çekti. Yinede parayı bulup TUS sınavına giren Bahar’ın sınav sonucunu gördüğü anlar sosyal medyada gündem oldu.

BAHAR TUS SINAVINI KAZANDI

Bahar dizinin 2. Bölümünde Tus sınavına giriyor. Tus sınavına kısa sürede hazırlanan Bahar sonuçlara baktığında sınavı kazandığını görüp havalara uçuyor. Ancak dizideki sınav sahnesi TIP Fakültesi mezunları tarafından sosyal medyada tepkilere neden oldu.

ÇOK ZOR BİR SINAV

Tus sınavı çok zor olmasıyla bilinen bir sınav. Tıp Fakültesi mezunları TUS’a hazırlanırken çok uzun mesailer harcıyor. Her gün saatlerce ders çalışmalarına rağmen bir çok Tıp Fakültesi mezunu TUS sınavını kazanamıyor. Hal böyle olunca Bahar dizisindeki TUS sınavı sahnesi sosyal medyada gündem oldu.

TUS SINAVINA HAZIRLANAN TIP FAKÜLTESİ MEZUNLARINDAN TEPKİ

TUS sınavına aylarca uykusuz kalıp çalışan zorlukla kazanan hatta kaybeden öğrenciler ve mezunlar Bahar dizinde hiç ders çalışmadan sınavı kazanan Bahar’a tepki gösterdi. TUS sınavının bu kadar kolaymış gibi gösterilmesini eleştiren TUS adayları sosyal medyada birçok yorum yaptı.

TUS SINAVI NEDİR?

Tıp Fakültesi mezunlarının girdiği ÖSYM tarafından yılda 2 kez düzenlenen, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere iki alt kategoriden oluşan sınavdır. Sınav yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan, branş seçme sınavı olarak da bilinen, tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçme işine denir. TIP eğitimi alan kişilerin mesleki bilgi sınavıdır. Adayların tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, anlama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlarda uygulama yetilerini ölçen sorulardan oluşmaktadır.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir