1. Anasayfa
  2. Ekonomi

25 metreküp doğalgaz ne kadar? Doğalgazın metreküp fiyatı 2023! Bedava doğalgazda sınır var mı?

Filyos’ta doğalgaz töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda doğalgaz müjdesi vererek 1 yıl boyunca doğalgazda 25 metreküpe kadar bedava olacağını açıkladı. Peki doğalgazın metreküp fiyatı ne kadar? 25 metreküp doğalgaz ne kadar? 1 Metreküp doğalgaz ne kadar? Bedava doğalgazdan kimler faydalanabilecek? Doğalgaz kaç metreküpe kadar bedava? İşte detaylar?

25 metreküp doğalgaz ne kadar? Doğalgazın metreküp fiyatı 2023! Bedava doğalgazda sınır var mı?
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bedava doğalgaz müjdesi geldi. Ancak bedava doğalgazda kota var. Bu detay dikkatlerden kaçtı. Doğalgaz 25 metreküpe kadar bedava olacak. Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni, Filyos Gaz İşleme Tesisi’nde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Erdoğan, tarihi günde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tesis sayesinde günde 40 milyon metreküp gaz çıkartılabileceğini belirten Başkan Erdoğan bir de müjde verdi. İşte o açıklamalar…

Sınır 25 metreküp

Doğalgaz müjdesi geldi ama 25 metreküp kotası bulunuyor. Yani kullanımlarda 25 metreküp sonrası yine ücrete tabi olacak. Bunun üzerine vatandaşlar 25 metreküp doğal gaz kaç TL? sorusunu internette araştırmaya başladı. Karadeniz’de bulunan 710 milyar metreküp doğalgazın evlere dağıtımının başlamasıyla birlikte konutta metreküğ başına doğal gaz indiriminin yapılması gündeme geldi. 25 metreküpe kadar doğalgaz kullanımı ücretsiz oluyor. Peki 1 metreküp doğal gaz ne kadar, kaç TL? 25 metreküp doğalgaz ne kadar?

1 metreküp doğal gaz kaç TL? Karadeniz gazıyla 25 metreküp doğalgaz kaç lira?

Doğalgaz indirimi faturalara yansıyor. Karadeniz gazının devreye girmesiyle 25 metreküp doğalgaz gideri devlet tarafından karşılanıyor. Doğalgaz tüketimi ucuzlayacak. 31 Mart itibarıyla konut tüketicilerinde 1000 metreküp doğalgaz 4.080 TL olmuştu. Bu da 1 metreküp başına 4,08 TL anlamına geliyor.

Son rakamlara göre 25 metreküp doğalgaz 102 TL yapıyor. Doğalgaz faturalarında 102 liralık indirim bekleniyor. Ancak bu fiyatlar kesinlik taşımıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir