1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 60 zam geldi…

Son dakika haberine göre araç sahiplerinin cebini yakından ilgilendiren bir haber geldi. İstanbul’da aman aracınızı yanlış yere park etmeyin! Çekilen araçların bırakıldığı Yediemin otoparklarının ücretlerine yüzde 60 zam geldi! İşte yeni tarifeler…

Araç sahipleri dikkat! Yüzde 60 zam geldi…
0

Birçok araç sürücüsünün başına en az bir kez gelmiştir! Birkaç dakikalık işiniz olup da aracınızı bir caddeye çektiğinizde geri dönünce yerinde bulamayınca büyük panik yaşarız. Tabi kısa bir şaşkınlığın ardından aracımızın trafik çekicileri tarafından yanlış park nedeniyle çekildiğini anlarız. O telaşla hemen o bölgeden sorumlu Yediemin Otoparkı’nın nerede olduğunu araştırırız. Yediemin otoparkına gittiğimizde bizi kötü bir sürpriz bekler. Aracımızı teslim almak için yanlış park cezası yerine bir de kabarık otopark ve çekici parası ödemekle karşı karşıya kalırız. İşte o kötü sürpriz artık daha da ağır olacak. Çünkü İBB’nin aldığı karar doğrultusunda araçların çekildiği Yediemin Otopark ücreti zamlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında hatalı park nedeniyle çekiciler tarafından Yediemin otoparkına çekilen araç sahiplerinin ödeyeceği ücrete zam geldi. Zam teklifinin UKOME’de kabul edilmesiyle park yasağı halinde 250 lira olan çekme ücreti ve park yasağı dışındaki özel taşıma ücretlerine zam geldi.

UKOME toplantısında Yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine zam yapılmasına da karar verildi. Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü, enflasyon nedeniyle artan maliyetleri gereççe gösterip çekici gider maliyetlerini karşılayamamasından dolayı zarar ettiğini belirterek 2023 yılı için ücret artışı talep etti.

Yüzde 60 zam geldi 400 lira oldu!

UKOME’de Yediemin Otoparklarına çekilen araçların günlük otopark ve çekici ücretlerine zam teklifi oy birliği ile kabul edildi. Karara göre artık park yasağı halinde aracınız çekilirse 250 lira yerine 400 lira ödeyeceksiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir