1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 asgari ücret zammı belli oldu mu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda ikinci toplantı yapıldı. Asgari ücretin ne kadar olacağı belli oluyor. Asgari ücret zammı ne kadar? Asgari ücret kaç lira olacak? 2024’te asgari ücret ne kadar olur? İşte masadaki detaylar…

Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 Asgari ücret zammı belli oldu mu?
0

Milyonlarca çalışan 2024 asgari ücret zammını merak ediyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 2024’te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki ikinci toplantısı başladı. Peki 2024 yılı asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli odu mu? Asgari ücret ne kadar oldu?

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde toplanan komisyonda, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç başkanlık yapıyor. Taraflar 2024 asgari ücret rakamını belirlemek için rakamları ortaya koyuyor. Hem işçi hem işvereni memnun edecek bir asgari ücret rakamında buluşulmaya çalışılıyor. Asgari ücret zammı bu toplantılarla belli olacak. Peki 2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Asgari ücret kaç lira oldu? Asgari ücret zammı belli oldu mu? Çalışanlar bu soruların cevabını araştırıyor.

AGARİ ÜCERET ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Kasiyer, sağlık çalışanı, enerji işçisi ve Karayollarında çalışan bir taşeron işçinin de yer aldığı toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşması bekleniyor. Peki 2024 asgari ücret zammı belli oldu mu? Asgari ücret zammı bugün belli olur mu?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

2024 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Asgari ücrette gözler işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinde. Enflasyon oranlarına göre her yıl asgari ücrette zam belli oluyor. Çalışan temsilcileri vatandaşın cebine yansıyan enflasyonun açıklanan rakamlardan çok fazla olduğunu belirterek asgari ücretin zam oranının yüksek tutulması tavrında ısrarcı. İşveren tarafı ise destek bekliyor. Asgari ücrette son sözü hükümet söyleyecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir