1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Asgari ücret rakamı belli oldu! İşte yeni asgari ücret...

Tüm çalışanların gözü kulağı yeni asgari ücret ile ilgili yapılacak açıklamada! Asgari ücret ne kadar olacak? Gözler asgari ücret toplantı masasına çevrildi. Kulislere gelen bilgiye göre asgari ücretin bugün Beştepe’de yapılacak toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı yönünde. Asgari ücret rakamı belli oldu! Peki asgari ücret ne kadar oldu? Kulislere gelen rakam…

Asgari ücret rakamı belli oldu! İşte yeni asgari ücret…
0

Milyonlarca çalışan ve aileleri merakla yeni asgari ücret rakamının açıklanmasını bekliyor. Asgari ücretin bugün yapılacak asgari ücret tespit komisyonu toplantısında netleşmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamaya göre, bugün yeni asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Peki yeni asgari ücret ne kadar olacak? Kulislere yansıyan bilgiye göre asgari ücrette rakam belli oldu! Yeni asgari üret rakamı akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. İşte yeni asgari ücret rakamı…

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün saat 14.00’te üçüncü kez toplanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Toplantıdan sonra bir uzlaşmaya varacağımızı daha önce dile getirdim. Ümit ediyorum hem işçilerimizin beklentilerini hem de işverenlerimizin ödeyebileceği bir sınırdaki beklentiyi gerçekleştirmiş oluruz” dedi. Komisyon toplantısından sonra asgari ücret kararının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücret Komisyonu’nda HAK – İŞ çalışanların onurla yaşayacağı bir rakam olması gerektiğini ifade ederken herhangi bir rakam talebinde bulunmadı. işçileri temsil eden TÜRK – İŞ, 7.785 TL’lik açlık sınırını, pazarlık başlangıç rakamı olarak açıkladı. DİSK ise asgari ücretin net 13 bin 200 lira olmasını istedi. Komisyonda işvereni temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ise “makul asgari ücret” talebinde bulundu.

Anketten 7.845 TL çıktı ama…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı ankette ise kamuoyunun beklentisi 7.845 TL olarak hesaplandı. Ancak rakamın daha yüksek olacağı kulislere yansıyan bilgiler arasında..

Yeni asgari ücret 8.750 TL

Komisyonun önceki toplantılarında işçi, işveren veya hükümet tarafından masada ücret rakamı telaffuz edilmedi. Bakan Bilgin’in açıklamasına göre, bugünkü toplantıda taraflar rakamlarını söyledikten sonra karara bağlanacak. renklikesifler.com’un kulislerden edindiği bilgilere göre açıklanacak yeni asgari ücretin 8.750 TL olacağı öğrenildi. Komisyonda hem işçi tarafının hem işveren tarafının ortada buluştuğu rakam ve hükümetin son asgari ürcet rakamının 8.750 TL olması bekleniyor.

Son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücretin ne kadar olacağı yönündeki açıklaması ile son nokta konulmuş olacak.

Gelir  ve damga vergisi kesintisi yok

Asgari ücretten gelir vergisi ve damga vergisi kesintisine bu yılın başından itibaren son verildi. Belirlenecek brüt ücretten sadece yüzde 14 oranında sosyal güvenlik primi, yüzde 1 oranında da işsizlik sigortası primi işçi payı kesilecek. İşveren ise brüt ücret üzerinden yüzde 15,5 oranında sosyal güvenlik primi, yüzde 2 oranında da işsizlik sigortası primi işveren payı ödeyecek. Böylece işverenin maliyeti brüt asgari ücretin yüzde 17,5 üzerinde olacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir