1. Anasayfa
  2. Ekonomi

ASGARİ ÜCRETTE SON DAKİKA! Rakamın açıklanacağı toplantı tarihi belli oldu

Son dakika haberine göre; Asgari ücrette 3. toplantı için tarih belli oldu. Şimdiye kadar yapılan toplantılarda herhangi bir rakam konuşulmazken son toplantıda prensipte bir karar çıkması bekleniyor. Peki asgari ücrette rakam ne zaman belli oluyor, Asgari ücret ne kadara olacak? İşte detaylar…

ASGARİ ÜCRETTE SON DAKİKA! Rakamın açıklanacağı toplantı tarihi belli oldu
0

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 14 Aralık’ta gerçekleştirilen ikinci toplantısının ardından kritik tarih verildi. Komisyon prensipte bir rakamın ortaya çıkmasının beklendiği üçüncü toplantı için tarih belirledi.

Temel verilerin değerlendirildiği son toplantı sonrası Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak, yaklaşık 2.5 saat süren görüşmede rakam konuşulmadığını ifade etti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç da ”Nihai rakam için yeniden toplanacağız” dedi.

Komisyon 7 Aralık’ta gerçekleştirdiği ilk toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptırdığı asgari ücret anketini taraflarla paylaşmış, ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğuna yer verilmişti.

Asgari ücrette kritik 3. Toplantının 20 Aralık’ta yapılacağı açıklandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir