1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin asgari ücret zammı hedefini açıkladı: "500 dolar seviyesi olmalı"

Bakan Vedat Bilgin asgari ücret zammı hedefini açıkladı: “500 dolar seviyesi olmalı”
0

Bakan Vedat Bilgin’den asgari ücret ve emekliye Temmuz zammı açıklaması! Katıldığı televizyon programında asgari ücret 4 haneli rakamdan 5 haneli rakamlara mı çıkar mı? Sorusuna Bakan Vedat Bilgin “Ramak vermiyorum ama anlaşılsın diye söylüyorum, hedefimiz asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olması” yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin Asgari Ücret zammı, EYT ve emekli zammı ile ilgili açıklamalar yaptı. Bengü Türk TV’de soruları yanıtlayan Bakan Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili müjde verdi.

İşte Vedat Bilgin’in açıklamaları

Gittiğimiz her yerde EYT’liler, asgari ücretliler ve emekliler Temmuz’da yapacağımız zammı alkışlıyor. Rahmetli Başbakan Ecevit unutulmaz bir çalışma bakanı olarak tarihe geçti. Neden ilk toplu sözleşme düzenledi. Bizim dönemimizde biz Ecevit’in yapmak isteyip de yapamadığı şeyi yaptık. Asgari ücretten vergiyi kaldırdık, geçici işçileri kadroya aldır, 3600… Şimdi önümüzdeki dönemde herkesi kapsayacak 3600 getireceğiz. Yapmak için fırsat bulamadığımız şeyler var onları da yapacağız.

Bakan Vedat Bilgin asgari ücret ve emeklilere yapılacak Temmuz ayındaki zamla ilgili soruları da yanıtladı. Bakan Bilgin “Asgari ücret Temmuz’da 4 haneli rakamdan 5 haneli rakama çıkar mı?” sorusuna “Şimdi rakam vermiyorum. Ama şunu hedeflediğimizi söyleyeyim. Dolara endeksleyerek söylemek istemem ama anlaşılsın diye söylüyorum. Türkiye’de 500 dolar civarında bir asgari ücretin realize olması lazım. Enflasyon düşüyor buna rağmen olması lazım. Ben tahmin ediyorum Eylülde Ekim’de enflasyon yüzde 20’nin altına düşürürüz, ve önümüzdeki sene tek haneye düşeriz.

thumbnail
Önerilen Yazı
Bakan Vedat Bilgin’den EYT’de “Gelen evrak beklemede” açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir