1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Bakan Vedat Bilgin EYT'de yaş şartını açıklıyor!

EYT'liler yaş sınırı için Vedat Bilgin'in yapacağı açıklamaya kilitlendi! Vedat Bilgin EYT'de kadınlar ve erkekler için prim gün sayısı şartıyla ilgili açıklama yapacağı saat belli oldu. Bakan Vedat Bilgin EYT yaş şartını açıklıyor...

Bakan Vedat Bilgin EYT’de yaş şartını açıklıyor! CANLI!
0

EYT’liler yaş sınırı için Vedat Bilgin’in yapacağı açıklamaya kilitlendi! Vedat Bilgin EYT’de kadınlar ve erkekler için prim gün sayısı şartıyla ilgili açıklama yapacağı saat belli oldu. Bilgin EYT ile ilgili gelişmeleri TBMM’de açıklıyor…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katıldığı son toplantıda EYT’lileri üzen bir haber geldi. Herkes EYT’de yaş sınırı olmayacağı yönünde kanaate kapılmışken bir anda yapılan toplantıda erkeklerde 50 kadınlarda ise 48 yaş sınırı getirileceği haberi EYT’lileri üzdü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bugün TBMM’deki bütçe görüşmelerinde gazetecilerin EYT’de yaş sınırıyla ilgili sorusuna “Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım” dedi. Peki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT açıklamasını ne zaman saat kaçta yapacak? EYT’de yaş şartı geldi mi? Vedat Bilgin’in EYT’de yaş sınırı olup olmadığı açıklaması saati belli oldu!

EYT’de artık sona gelindi. Hükümet aylardır yürüttüğü çalışmada EYT yasa tasarısını TBMM’ye sunmak üzereyken gelen haberler bir anda EYT’yi gündemin 1. Maddesine soktu. Daha önce EYT’de yaş sınırı olmayacağı yönünde açıklamaların aksine erkeklerde 50, kadınlarda 48 yaş sınırı getirileceği yönünde hükümetin karar aldığı haberleri EYT’lileri üzdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’de yaş sınırıyla ilgili soruya, “Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde açıklayacağım” dedi. EYT’lilerin gözü kulağı yaş şartının belli olacağı bu açıklamaya çevrildi. Peki Vedat Bilgin EYT’de yaş şartını ne zaman saat kaçta açıklayacak? Bakan Vedat Bilgin EYT’de yaş şartı açıklamasını yaptı mı?

TBMM Genel Kurulunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi görüşülecek. 11:00’de başlayan bütçe görüşmelerinin akşam saat 18:00-19:00 gibi sona ermesi bekleniyor. Bakan Bilgin’in EYT yaş sınırı ile ilgili açıklamasını birazdan yapması bekleniyor. Gözler TBMM tv’de…

EYT’de yaş sınırı kaç oldu?

EYT düzenlemesinde sona yaklaşılırken Beştepe’de önceki gün önemli bir toplantı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldı. Toplantıda, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı da yer aldı. İki bakan geçen hafta çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da bir araya gelmişti. Toplantıda ‘EYT’de yaş sınırı düzenlemesine gidilebilir’ görüşü çıktı. Buna göre kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı gündeme geldi.

Düzenlemeden 2 milyon kişinin yararlanacağı, bunlardan 300 bininin kamuda, 1 milyon 700 bininin ise özel sektörde çalıştığı belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumunun sadece 700 bin kişinin emekliliğini kaldırabileceği yönünde bir rapor sunuldu. 2 milyona yakın kişinin bir anda emekli olmasının bütçe üzerinde çok ağır bir yük yaratacağı ifade edildi. Bu gerekçelerle yaş sınırı gündeme getirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki açıklamalarında yaş sınırı olmayacağını söylemişti. Bilgin, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini dolduran ve 5 bin prim günün tamamlayanların düzenlemeden yararlanacağını açıklamıştı.

Kimler EYT’li sayılacak?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiriyor. Bu tarihte yasanın çıkması sonrasında emeklilik için yaş şartı getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız” demişti.

İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasını izleyebileceğiniz link

https://tv.tbmm.gov.tr/

thumbnail
Önerilen Yazı
EYT’de kıdem tazminatına yüzde 50 zam geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir