1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Bitcoin'de beklenen ralli başlıyor mu? Hızlı yükselişin sebebi belli oldu!

Bitcoin’de yükselişin sebebi belli oldu! Kripto paralarda hasretle beklenen rallinin işareti fişeği atıldı mı? İki yıldır yatırımcılarını üzen Bitcoin bugün hızlı bir yükseliş  trendine girdi. 30 bin doları aşan Bitcoin’de herkes yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Peki Bitcoin’de yükseliş devam edecek mi? Bitcoin kaç dolara çıkar? Bitcoin düşer mi? İşte Bitcoin’deki yükselişin nedeni…

Bitcoin’de beklenen ralli başlıyor mu? Hızlı yükselişin sebebi belli oldu!
0

Kripto para dünyası Kasım 2021’den bu yana yatırımcılarını üzdü. Sonunda beklenen yükseliş Bitcoin’de geldi. Bitcoin yüzde 10’lara yakın bir yükselişle 30 bin doları aştı. Peki Bitcoin neden yükselidi? Bitcoin’de ralli başladı mı? Kripto paralarda ralli ne zaman başlayacak? Bitcoin ne kadar yükselir? İşte detaylar…

Bitcoin yatırımcısını güldürmeye başladı. Finans kuruluşları spot Bitcoin ETF’si için başvuruda bulundu. Bu gelişme yükselişe destek verdi. Kripto paralarda hareketlilik ortaya çıktı. Küresel ekonomik görünümdeki zayıflık devam ederken kripto paralarda ortaya çıkan spekülatif yükseliş yatırımcıların dikkatini çekti. Lider kripto para birimi Bitcoin 29 bin Dolar sınırını aştı ve yükselişi destekleyen birim oldu. Küresel ekonomide sorunlar devam ediyor. Enflasyon sorunuyla başa çıkamayan merkez bankaları çareyi faiz artırımı ve sözlü yönlendirmede ararken her ay yeni spekülasyonlarla piyasalar yön tayin etmeye çalışıyor.

Merkez bankalarının başkanlarının açıklamaları, Döviz ve emtia piyasalarındaki korelasyon bozulmazken kripto paralar uzun süredir düşüş trendindeydi. Bitcoin’in piyasadaki hakimiyetinin artmasıyla birlikte piyasalardan elenen diğer kripto paralar nedeniyle güven ortamı oluşmaya başladı. Küçük kripto paralarda büyük kârlar elde etmek isteyenlerin hazin sonu lider kripto para birimi Bitcoin’e yansıdı.

Bitcoin’e büyük sermayelerin desteği devam ediyor

Bitcoin’in hakimiyeti yüzde 49,3’e yükselirken Ethereum da piyasanın yüzde 19,2’sine sahip oldu. Böylece iki dev kripto para birimi yüzde 68,5’ine hükmetmeye başladı. Geleneksel finans şirketlerinden BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusuyla birlikte Fidelity de başvuru yapabileceği söylentileri ortaya çıktı. Finans sektörünün kripto paralara olan ilgisinin artması yatırımcıların ilgisini topladı. Piyasanın hakim kripto para birimi Bitcoin’de 560.6 milyar dolar, Ethereum’da 218 milyar dolar, Tether’de 83.1 milyar dolar, başı davalarla belada olan Binance Coin’de 38,9 milyar dolar, USD Coin’de 28,5 milyar dolar ve Ripple’da 25,7 milyar dolar bulunuyor. Milyarder iş insanı Elon Musk’ın desteklediği Dogecoin’de ise 9 milyar dolar bulunuyor.

Bitcoin’de hızlı yükseliş

Bitcoin bugün hızlı atakla 29 bin 88 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin yüzde 8’e yakın primle 28 bin 868 puandan işlem görüyor. Gün içinde en düşük 26 bin 652 dolar, en yüksek de 29 bin 88 dolar seviyesi görüldü. En popüler ikinci kripto para birimi olan Ethereum’da da yükseliş görülüyor. Ethereum 1828 dolar ile gün içi zirvesini gördü. Şu sıralar Ethereum yüzde 4,74 oranında primle 1811 dolardan işlem görüyor.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir