1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Çin kadınlara alışveriş sitelerinde iç çamaşırı modelliğini yasaklayınca olanlar oldu! İş başa düştü...

Çin’de internet üzerinden iç çamaşırı tanıtımı yapan kadınların yer aldığı görüntülere sansür gelince ilginç bir durum yaşandı. İç çamaşırı şirketleri model olarak erkekleri kullanmaya başladı.

Çin kadınlara alışveriş sitelerinde iç çamaşırı modelliğini yasaklayınca olanlar oldu! İş başa düştü…
0

İnternet alışverişi çağımızda her geçen gün daha da çok tercih ediliyor. CNN’de yer alan habere göre Çin’de internet alışverişi ile ilgili kadın bedeninin kullanılması ile ilgili sansür uygulanıyor. Çin’in en popüler video paylaşım platformlarından biri olan Douyin’de bir canlı yayın seansı sırasında ipek bir iç çamaşırı giyen bir erkek model gündem oldu. Modelleme performansı, bazen Çin’in katı internet sansürünü, çevrimiçi kadın iç çamaşırı satan perakendecileri ilginç bir yola itti. Çin, yalnızca siyasi açıdan hassas bilgileri değil, marjinal olarak müstehcen sayılan kadın bedenlerinin görüntülerini de engelleme sicili ile dünyanın en katı sansür rejimlerinden birini uyguluyor.

Canlı yayın yoluyla iç çamaşırı satışı konusunda uzmanlaşmış birçok işletme, bir kadın modeli öne çıkardıktan ve internet sansürüyle mücadeleleri Ocak ayında ortaya çıktıktan sonra oturumlarını yarıda kesti. Bu nedenle erkeklerin kullanımı yerine. Satış kanallarından birinde, Alibaba (BABA)’nın bir yayın platformu olan Taobao Live’da yayınlanan bir canlı yayının ekran görüntüsünde, benzer bir kıyafeti gösteren bir mankenin yanında duran siyah iç çamaşırlı bir adam görülüyor. E-ticaret devi için. Başka bir fotoğrafta ise farklı bir erkek model pembe slip elbise ve ipek şal giymiş, kedi kulaklı saç bantlarıyla süslenmiş.

Birden fazla devlet medya kuruluşu tarafından taşınan bir canlı yayın klibinde, çevrimiçi bir girişimin sahibi, sadece güvenli oynamaya çalıştığını söyledi. “Bu bir alay etme girişimi değil. Kendini Bay Xu olarak tanıtan adam, herkes kurallara uyma konusunda çok ciddi davranıyor” dedi. Erkek iç çamaşırı modellerinin ortaya çıkışı, Çin’de çevrimiçi ortamda neşe ve sıkıntıdan gönülsüz kabule kadar karışık görüşlere neden oldu. “Canlı yayın oturumunda iç çamaşırını tanıtmak ve sergilemek istersem ne yapmalıyım? Çok basit, onu giyecek bir adam bul” diyen Çin’in mikroblog sitesi Weibo’da da bir yorum bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir