1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklıyor! CANLI...

Asgari ücrette son dakika... Nefesler tutuldu... Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 asgari ücret rakamını açıklıyor… Asgari ücret 9 bin TL olur mu? İşte asgari ücrette son dakika gelişmeleri…

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı 8.500! CANLI…
0

Asgari ücrette son dakika… Nefesler tutuldu… Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 asgari ücret rakamını açıkladı. Asgari ücret 8.506 TL olarak açıkladı. Böylece asgari ücrete Temmuz ayına göre yüzde 54.6, Ocak ayına göre yüzde  oranında zam gelmiş oldu.

Milyonlarca çalışan ve ailesi ile işverenin gözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret açıklamasında. Nefesler tutuldu. Peki 2023 asgari ücret açıklandı mı? Asgari ücret ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Büyük ihtimalle yarın, asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız” demişti.

Asgari ücrette gelen son kulislerde göre hükümetin 8750 TL rakamı düşündüğü ancak TÜRK-İŞ’in ise son komisyon toplantısında 9 bin TL’de ısrar etti öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 asgari ücretini açıklıadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı! İşte Erdoğan’ın açıklamaları…

Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik görünümü ile de uyumludur. Çalışan tarafının da aramızda olmasını isterdim. Taraflar arasında makul bir rakam üzerinde anlaşma sağlanması için samimi bir gayret gösterdik.

Bizim dönemimizde 30 kat arttı

184 TL olan asgari ücret bizim dönemimizde nominal olarak 30 kat reel olarak yüzde 142 artmıştır. O günlerin şartlarını dikkate alarak geçen yıl net 4.250 TL’ye çıkardık. Bununla kalmadık asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisini kaldırdık.

Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız. Bundan sonra hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz. Asgari Ücret 2023 yılı rakamı 8 bin 500 TL olarak belirledik.

2023 asgari ücret 5 bin 500 TL’den 8 bin 506 TL’ye yükseldi. Böylece yüzde 54.6 oranında zam gelmiş oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir