1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Depremzedelere işsizlik ve ölüm maaşı bağlanacak! Hemen SGK ve İŞKUR’a başvurun…

Kahramanmaraş Merkezli deprem 10 ilde büyük yıkım ve can kayıplarına neden oldu. Türkiye’yi yasa boğan depremde binlerce 30 bini aşkı kişi hayatını kaybetti yüzbinlerce kişi evsiz ve işsiz kaldı. SGK’lı depremzedelerin işsizlik maaşı alma hakkı bulunuyor. Hayatını kaybeden SGK’lı depremzedelerin ailelerine ise ölüm aylığı bağlanıyor. Peki depremzedelerin işsizlik maaşı alması için kaç gün prim yatırılması gerekiyor? Depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ölüm aylığı nasıl alır? Uzman isim tüm detayları rakam ramak anlattı… Depremzedelerin e-devletten SGK ve İŞKUR’a başvurması gerekiyor…

Depremzedelere işsizlik ve ölüm maaşı bağlanacak! Hemen SGK ve İŞKUR’a başvurun…
0

Türkiye Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Deprem Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman, Adana, Kilis, Osmaniye ve Diyarbakır’da büyük yıkımlara neden oldu. Depremde çok büyük kayıplar veren Türkiye depremzedelerin yardımına koşmak için seferber oldu. Depremde evleri yıkılan vatandaşların büyük bölümü aynı zamanda işinden de oldu. Depremzedelerin işsizlik maaşı alıp almayacağı merak konusu oldu. Aynı zamanda depremde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine ölüm aylığı bağlanması için hangi şartlar gerektiği de depremzedeler tarafından araştırılıyor.

Depremzedelerin işsizlik maaşı ve hayatını kaybedenlerin ailelerinin SGK’dan ölüm aylığı alması için gereken şartlar belli oldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabı Tiwitter üzerinden depremde işsiz kalanların işsizlik maaşı alabilmesi için gereken şartları şöyle sıraladı:

Depremzede işsizlik maaşı nasıl alır?

“Depremde işini kaybedip işsiz kalanlar, Son 3 yılda en az 600 gün primi varsa, 600-899 günü olanlar 6 ay, 900-1079 günü olanlar 8 ay, 1080 günü olanlar 10 ay İŞSİZLİK MAAŞI alır, sağlıktan yararlanır. Bu dönemler için işsizlik maaşı en az 3.012TL ile en fazla 6.025 TL arasıdır.”

Özgür Erdursun depremde hayatını kaybeden SGK ve Bağ-Kur’lu çalışanların ailelerine de ölüm aylığı bağlanacağını açıkladı. Peki depremde hayatını kaybeden çalışanların ailelerinin ölüm aylığı alabilmesi için hangi şartlar gerekli? Özgür Erdursun gereken şartları şöyle sıraladı:

“Depremde hayatını kaybedenlerin; SSK’da 900 gün Bağ-Kur’da 1800 gün Emekli Sandığında 1800 gün primleri varsa, SGK’ya yazılı müracaat ile, Eş, çocuk, anne ve babasına aylık bağlanır.”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir