1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Emekli ek zamları hesaplara ne zaman yatacak? SGK uzmanı gecikmeyi duyurdu tarih verdi!

Emekli ek zamları hesaplara ne zaman yatacak? SGK uzmanı gecikmeyi duyurdu tarih verdi!
0

Emeklilere enflasyon oranında yüzde 37,5 oranında zam yapıldı. Bu rakamın duyurulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli aylıklarına yönelik yüzde 42,57’lik bir zam yapıldığını duyurmuştu. Milyonlarca emekli zam oranını yetersiz bulunca emekli maaşlarına ek düzenleme yapıldı. Emeklilere ek bir zam daha yapıldı.

BAKAN IŞIKHAN’DAN EMEKLİLERE EK ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e çıkardıklarını duyurdu. Bu açıklama sonrası emeklilerin gözleri ek zamların hesaplara nez mana geçeceğine döndü. Peki emekli ek zam oranı kaç oldu? Emekli ek zamları hesaplara ne zaman yatacak?

UZMAN İSİMDEN EMEKLİ EK ZAM FARKINDA GECİKME AÇIKLAMASI

Uzman isimden emeklilerin ek zam ne zaman hesaplarda yatacak? Sorusuna üzücü bir açıklama geldi. Emekli maaşları gecikmeli yatacak dedi net tarih verdi. Emekliler, zamlı aylıklarını Ocak ayında almaya başladı. Şimdi ise emekliler maaşlarının zam farkını ne zaman alacaklarını merak ediyor. Peki emekliler ek zam farkını ne zaman alacak?

ÖZGÜR ERDURSUN EMEKLİ ZAM FARKININ YATACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilerin heyecanla beklediği tarih konusunda bilgi verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın “Bu yasal düzenleme tamamlandıktan sonra bir hafta içinde emeklilerin hesaplarına ödeme yapacağız” sözlerini hatırlatan Erdursun, “Ay sonuna kadar yetişmesi zor görünüyor. Belki de şubatın başında maaşlar yatırılabilir” dedi.  Erdursun ayrıca, hangi emeklinin ne kadar alacağının belirlendiğini açıkladı ve en düşük emekli aylıklarının 10 bin TL’de kalacağını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir