1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Emekliye bayram ikramiyesi zammı yerine 8 bin ila 12 bin lira seyyanen artış!

Emeklilerin gözü seçim öncesi seyyanen artış ve bayram ikramiyelerine zam görüşmelerinde. Seçim günü yaklaştıkça yapılan zamlardan memnun olmayan emekliler seyyanen zam ve ikramiye ile ilgili açıklamaları bekliyor. Emekliler “Seyyanen zam yapılacak mı?”, “Bayram ikramiyesi kaç lira olacka?” sorularını araştırıyor. Bu konuda kapının kapanmadığını belirten SGK uzmanı Özgür Erdursun TBMM tatile girmeden açıklamanın gelebileceğini söyledi. Özgür Erdursun emekliler için 8 bin lira hatta 12 bin lira seyyanen zammın konuşulduğunu ifade ederek “Bir seferlik Bayram ikramiyesi zammı yerine emeklilere seyyanen zam yapılması gerekiyor” dedi.

Emekliye bayram ikramiyesi zammı yerine 8 bin ila 12 bin lira seyyanen artış!
0

SGK Uzmanı Özgür Erdursun youtube kanalından yaptığı açıklamada emeklilerin merakla beklediği seyyanen zam ve bayram ikramiyeleri ile ilgili önemli yorumlarda bulundu. Emeklilerin müjde beklediğini belirten Özgür Erdursun şunları söyledi:

Emekli aylıkları ve bayram ikramiyeleri konusu gündemde. Sosyal Güvenlik’te seçim öncesi oy alabilmek için başka bir mağduriyet giderilebilir mi? Emekli aylıkları konusu kapanmış gibi gözükse de konu kapanmıyor.

EMEKLİYE SEYYANEN 8 BİN LİRA

Bir taraftan bayram ikramiyesi ile bunu atlatalım diye düşünüyor hükümet. Bayram ikramiyeleri konuşuluyor. Kademeli emeklilik bekleyenler bir gelişme olur mu? 3600 gün ile ilgili bir gelişme olur mu? Emekliler 8 bin lira seyyanen artış bekliyor. 4 bin yerine 8 bin lira seyyanen artış hatta 12 bin lira bekleyenler var.

Sosyal medyada her yerde emekliler başta herkes bir gelişme bekliyor. Biz de merak ediyoruz. Seçimlere çok az bir süre kaldı. Mart ayının ilk haftasına kadar bir açıklama bekliyoruz. Bu ay içinde bayram ikramiyesini açıklayacaklar. Çünkü bunlar için TMBB’de çok da zaman yok. Bayram ikramiyesi yüzde 50 hatta yüzde yüz artarsa ne olur? Asgari ücretin yüzde 12.5’ine tekabül ediyor. Başladığında bayram ikramiyesi yüzde 60’ına denk geliyordur.

BAYRAM İKRAMİYESİ YERİNE SEYYANEN ARTIŞ

Bence bayram ikramiyesi yerine seyyanen artış olmalı. En azından emeklilerin maaşı yükselmiş olur. Seyyanen artış sürekli her ay yapılmalı. Tek seferlik ödemeler karşıyım. Bunun yerine emekliye seyyanen artış yapılmalı. Amana aman bir para değil 5 bin lira. Bu emekliye fayda etmez.

thumbnail
Önerilen Yazı
AK Parti’nin seçim anketinden emekli çıktı! Seyyanen ve ikramiye…

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir