1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Ev sahibi olmak isteyenlere ikinci el konutta düşük faiz müjdesi geldi: 0,79, 0,89 ve 0,99…  

0,79, 0,89, 0,99 faiz oranlı ev kredisi masada! Hükümet orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için harekete geçti. Yeni Evim kampanyasından sonra ikinci el ev kampanyası geliyor. Müjdeyi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati duyurdu… Peki ikinci el konut kampanyasında faizler ne kadar olacak başvuru şartları ne, kimler faydalanabilecek? İşte detaylar…

Ev sahibi olmak isteyenlere ikinci el konutta düşük faiz müjdesi geldi: 0,79, 0,89 ve 0,99…  
0

Yeni evim Sıfır konut projesinin ardından ikinci el konutlar için hükümet düğmeye bastı. Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını kolaylaştırmak için sıra uygun kredi imkanı sunan ikinci el konut kampanyasında… Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ikinci el konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için daha uygun kredi faizli bir kredinin hayata geçirileceğini açıkladı. İkinci el konut kampanyası vatandaş tarafından büyük ilgiyle karışlandı. Çalışmalar devam ederken vatandaşlar ikinci el konut kredisi faiz oranı ne, kimler faydalanabilecek, başvuru şartları ne? Gibi soruların yanıtını aramaya başladı. İşte masadaki faiz oranları….

Sıfır konutta kredi kullanımı 16 Ocak’ta

Sıfır konut kampanyasına ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Orta gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için 0,69 faizli 180 ay vadeli açıklanan kredi 16 Ocak itibarıyla kullanılabilecek.

İkince el konut kredisi kampanyasında faiz oranları ne?

ATV Haber’in haberine göre beklentiler benzer bir projenin ikinci el konutlar için de açıklanması yönündeydi. Hükümet bu talebe kayıtsız kalmadı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati daha uygun kredi faizli bir kredinin hayata geçirileceğini açıkladı. Bakan Nebati ikinci el konutlar için sıfır konutlara uygulanan faiz oranının olmayacağını ifade etti. Sıfır konut kredisi kampanyasında faiz oranı 0,69. ATV haberin haberine göre  ikinci el konut kredisi kampanyasında beklenti 0,79, 0,89 ve 0,99 yönünde.

Bankaların güncel konut kredisi faizler

Bankalar şu an için 1,24 faiz ve 120 ay vade sağlıyor. 1 milyon 500 bin TL değerindeki konutun bu şartlarda 120 ay vade ile satın alınması durumda aylık ödemesi 24 bin 643 TL. 0,79 ile aylık ödeme miktarı aylık 19 bin 393 TL oluyor, aradaki fark 5 bin 250 TL. 0,89’da aylık ödeme 20 bin 392 TL, 0,99’da ise aylık ödeme 21 bin 417 TL oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir