1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT yasasının çıkacağı tarihi açıkladı!

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) gözü Mecsil’te! Türkiye deprem felaketiyle sarsılırken EYT görüşmeleri de 21 Şubat’a ertelenmişti. Milyonlarca vatandaş “EYT ertelenecek mi?”, “EYT ne zaman çıkacak?” sorusunun yanıtını arıyor. Uzman isim EYT yasasının çıkacağı tarihi açıkladı.

EYT yasasının çıkacağı tarihi açıkladı!
0

EYT süreci milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilmek için Meclis’ten çıkacak yasayı bekliyor. Meclis’te EYT görüşmelerinin başlayacağı hafta Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Türkiye asrın felaketini yaşadı. 10 ile yayılan deprem binlerce binanın yıkılmasına ve 31 bini aşkın vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Türkiye yaralarını sarmak için seferber oldu.

EYT yasası ne zaman çıkacak?

Deprem felaketi nedeniyle komisyonda görüşülüp Meclis’e sunulan EYT yasasının görüşülmesi ertelendi.  Peki EYT iptal mi edildi? EYT ertelendi mi? Vatandaşların merak ettiği EYT yasası ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

EYTÜ yasası haftaya çıkar

Sosyal Güvenlik uzmanı Özgür Erdursun son gelişmelerle ilgili sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaptı. İşte o mesaj:

“Depremden dolayı başta Türk Milleti olmak üzere tüm dünya seferber oldu, maddi destek sunuyor. Yıllardır deprem vergileri ödeniyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelecek güce sahiptir. EYT yasası önümüzdeki hafta çıkar.”

Emekli aylığı alamazlar

Özgür Erdursun önemli bir de uyarıda bulundu. Özgür Erdursun EYT yasası çıkar çıkmaz emeklilik bekleyenlerin hemen başvuruda bulunması gerektiğini duyurdu. Erdursun “EYT yasası çıktığında emeklilik için müracaatta bulunmayanlar emekli aylıklarını alamazlar” dedi.

İşte Özgür Erdursun’un o açıklamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir