1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT'de kulislerdeki yeni yaş şartını açıkladı, TBMM'ye geleceği tarihi verdi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sona gelinirken bu kez de yaş şartı olacak mı? sorusu yıllardır bugünü bekleyen milyonlarca mağduru düşündürüyor. Peki EYT’de yaş şartı belli oldu mu, EYT’de yaş şartı kaç oldu? EYT’de yaş şartı olacak mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun kulislerde konuşulan EYT’deki yeni yaş şartını “Konu yaş değil mağduriyet az sabır haftaya netleşir” diye açıkladı.

EYT’de kulislerdeki yeni yaş şartını açıkladı, TBMM’ye geleceği tarihi verdi!
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT meselesinin yeni yıla girmeden çözüme kavuşacağını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de Aralık ayında Meclis’e gelmesi için çalıştıklarını açıkladı. EYT düzenlemesinde mağdurların en çok merak ettiği şey ise yaş şartının olup olmayacağı. Peki EYT ne zaman çıkacak, EYT’de yaş sınır olacak mı? Konunun uzmanından yaş şartıyla ilgili son dakika açıklaması geldi!

EYT’de artık sona gelindi ancak yaş şartı olup olmayacağı milyonlarca EYT’linin uykularını kaçırıyor.   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda çalışmaların Aralık ayının sonuna kadar bitip Meclis’e gideceğini açıklamasının ardından milyonlarca emekli adayı, en çok da “EYT’de yaş şartı olacak mı? “EYT ne zaman çıkacak” gibi soruları araştırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada, “EYT’de yaş sınırı olacak mı?” sorusuna, “EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız” diye yanıt verdi. Bu açıklama EYT’lilerin “Artık bu iş bitiyor” demesine neden oldu. EYT sorununun yeni yıla girmeden TBMM’den geçeceği genel kanı olsa da yaş şartı olup olamayacağı merak konusu.

 “Şimdi de 45, 47 yaş konuşuluyor”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun alığı son kulis bilgisine göre masadaki son yaş şartı rakamlarını açıkladı. Özgür Erdursun ayrıcı EYT’nin TBMM’ye geleceği tarih konusunda da tahminde bulundu. Özgür Erdursun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda EYT’de konuşulan yeni yaş şartının açıkladı. Erdursun, “Şimdi de 45, 47 konuşuluyor ancak konu yaş değil, mağduriyet! Az sabır bir haftaya netleşir! Şeklinde bir paylaşımda bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir