1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT’de son dakika gelişmesi! SGK Müdürlüklerinde EYT hazırlığı başladı… Bahçeye dilekçe masaları, kapıya tablo…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için geri sayım başladı. 28 Şubat’ta Mecliste görüşülmesi beklenen EYT ile ilgili SGK Müdürlüklerinde başlayan hazırlık çalışmaları milyonları heyecanlandırdı. SGK Müdürlük binalarının bahçelerine yoğun başvuru için masalar yerleştirildi, kapılara EYT tabloları asıldı. Bu hazırlık EYT’lileri sevindirdi…

EYT’de son dakika gelişmesi! SGK Müdürlüklerinde EYT hazırlığı başladı… Bahçeye dilekçe masaları, kapıya tablo…
0

EYT’de artık sona gelindi. EYT’nin Meclis’ten çıkması için günler sayılırken Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi yaşandı. Türkiye 10 ilden gelen kara haberle yıkıldı. 40 binin üzerinde can kaybının yaşandığı depremler nedeniyle Meclis çalışmalarına iki kez ara verdi. Bu nedenle milyonlarca EYT’li merakla yasanın çıkacağı tarihi beklemeye başladı. Beklen haber geldi. Meclis çalışmalara 28 Şubat’ta açılacak. İlk gündem maddeleri ise deprem ve EYT olacak.

SGK’da EYT hazırlığı; bahçeye dilekçe için masa konulu

TBMM’ye sunulan EYT teklifi için artık sona gelindi. k etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemenin Meclis’ten mutabakatla geçmesi, Mart ayı başında da yürürlüğe girmesi bekleniyor. ATV Haber’de yer alan habere göre; EYT için artık geri sayım başlarken, çalışmalar da hızlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her gün yoğun mesai yaparken, kurumların bahçesine masalar yerleştirildiği görüldü. EYT’de heyecanlı bekleyiş sürerken emekli adayları, dolduracakları dilekçelerini içeriye teslim edecek ve emeklilik işlemleri o teslim işlemlerinden sonra resmen başlayacak.

Kapılara tablolar yerleştirildi

SGK’lardaki hazırlıklar masaların dışında EYT’lilerin hata yapmaması için giriş kapılarına tablolar da asıldı. Başvuruya gelen vatandaşların işe giriş tarihine göre, hizmet süresi ve pirim gün sayısı şartlarını gösteren tablolar sayesinde vatandaşlar kolaylıkla emeklilik dilekçesi verebilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir