1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT’lilerden görülmemiş kenetlenme! İşe EYT’nin bugünlere gelişinin hikayesi…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yıllardır süren mağduriyette sona yaklaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT çalışmasının yıl bitmeden tamamlanacağını duyurdu. Gözler şimdi EYT’nin ne zaman açıklanacağı ve yaş şartı olup olmayacağında. EYT'de bugünlere kolay gelinmedi. Bir kaç yıl öncesine kadar adı sadece sohbetlerde geçen EYT'liler örgütlenip Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu çatısı altında toplandı. Mitingler, sosyal medyadan milyonlarca mesajlarla sesini en üst perdeden Türkiye'ye duyurdu. İşte EYT'nin bugüne geliş hikayesi...   

EYT’lilerden görülmemiş kenetlenme! İşe EYT’nin bugünlere gelişinin hikayesi…
0

EYT uzun yıllardır mağdurların gündemindeydi ancak hükümetin ve Türkiye’nin gündeminden uzaktı. Ta ki birkaç yıl öncesine kadar… EYT’liler seslerini daha çok duyurmak için dernekleşti, örgütlendi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu çatısı altında bir araya gelen EYT’liler artık meydanlarda mitingler düzenliyor, sosyal medyadan sesini duyuruyordu. Ve sonunda hükümet aileleri ile birlikte sayıları 10 milyonu aştığı tahmin edilen mağdurların sesine kulak verdi ve EYT’yi gündemine aldı.

EYT’de siyasilerle yoğun mesai

EYT’liler örgütlenip Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu çatısı altında birleştikten sonra siyasilerle yoğun temas halinde bulundu. Federasyon yönetimi hem TBMM’de hem de bakanlıklara sürekli görüşmeler yaparak EYT mağduriyetini gündeme getirdi.

Sosyal medyada tek vücut oluyorlar

EYT’liler son birkaç aydır yasanın hazırlık aşamasında sesini sosyal medyadan öylesine güçlü şekilde duyuruyor ki saatler içinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu koordinesinde görülmemiş bir kenetlenme ile sosyal medyadan milyonlarca mesaja ulaşıyor.

EYT’liler haklarının şartsız teslim edilmesini istiyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sosyal medya Twitter’dan milyonlarca mağdurun sesi oluyor. EYT’liler sosyal tüm gelişmelerde sosyal medyadan örgütlenip sesini tüm Türkiye’ye duyuruyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu, başlatılan yeni etkinliği duyurdu. Dernek, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bizler primlerimizi, vergilerimizi ŞARTSIZ ödedik Sayın Bakanımız Vedat Bilgin 23 yıldır ertelenen kazanılmış haklarımızın tamamı ŞARTSIZ olarak teslim edilmelidir. Tekrar YAŞ mağduriyeti ÇÖZÜM değildir, kabul edilemez” açıklaması yaptı.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir