1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT’lilere müjde üstüne müjde! Nisan’da maaşa ek 2 ödeme daha yapılacak...  

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yıllardır süren mücadelerini kazandı. EYT yasa teklifi Meclis'te kabul edildi. EYT yasasının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından hemen emeklilik başvurusu yapan EYT’liler emekli olduğunda ilk maaşlarını Nisan ayında alacak. EYT'liler emekli olduklarında ilk maaşlarına ek iki ödeme alma imkanı kazandı. İşte detaylar

EYT’lilere müjde üstüne müjde! Nisan’da maaşa ek 2 ödeme daha yapılacak…  
0

Milyonlarca EYT’li emeklilik hakkına kavuştu. TBMM’de görüşülen EYT yasası kabul edildi. EYT’liler artık maaş ve promosyon hesapları yapıyor. EYT’lilerin ilk maaşlarını Nisan ayında alması bekleniyor. EYT’lilere bir müjde de promosyon ve ikramiyelerden geldi. Üç ödeme birden alacaklar…

EYT düzenlemesi TBMM’de kabul edildi.  EYT’liler yasa Resmi Gazete’de yayınlandıktan hemen sonra SGK İl ve İlçe Müdürlükleri ve e-Devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapabilecekler. Emeklilik başvurusu onaylanan EYT’liler ilk maaşlarını Nisan ayında alacaklar. Bu kapsamda emekli maaş promosyonu için geri sayım başladı. EYT düzenlemesiyle milyonlarca kişiye emeklilik yolu açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT’lilerin ilk maaşlarını Nisan ayında alacaklarını açıklamıştı. Mart ayında emeklilik başvurusu yapan ve başvuruları onaylananlar bayram ikramiyesi de almaya hak hak kazanacak. Bu yıl içinde EYT’den emekli olanlar Ramazan Bayramı’nda 1100 TL de bayram ikramiyesi alabilecekler. Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan Cuma günü başlayacak.

Bayram ikramiyesi 20 Nisan’a kadar hesaplarda

Emekliler ilk maaşlarını aldıktan sonra bayram ikramiyesinin 20 Nisan’a kadar hesaplara yatırılması bekleniyor. Bu durumda başvurusunu hemen yapıp emekli olan EYT’liler önümüzdeki Ramazan Bayramı’ndan itibaren ikramiye almaya başlayacak.

Promosyon ödemesi de yolda

Bankalar EYT’liler için de promosyon ödemesi verecek. Yeni emekli olan bir kişi ilk maaşını aldığı banka ile ya da başka bir banka ile sözleşme yaparak üç yıllık taahhüt süresini başlatarak, emekli promosyonu alabilecek. Böylece EYT’liler ilk maaşlarını aldıktan sonra hem promosyon, hem bayram hem de maaşla birlikte 3 ödeme birden alacak.

thumbnail
Önerilen Yazı
EYT BAŞVURU EKRANI! e-Devlet EYT başvuru nasıl yapılır? Ekran açılınca hemen bu işlemi yapın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir