1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT’lilere son dakika maaş uyarısı! O işlemi yapmadıysanız emekli maaşınız geç bağlanabilir…

SSK’lı ve Bağkur’lu EYT’liler e-Devlet ya da SGK kurumlarına bireysel olarak başvuruda bulunduktan sonra şimdi de maaşlarının ne zaman yatacağı sorusunun yanıtını araştırıyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş yaptığı son dakika uyarısında emeklilik başvurusu öncesi yapılması gereken bazı işlemleri yapmayan EYT’lilerin maaşların geç bağlanacağını açıkladı.

EYT’lilere son dakika maaş uyarısı! O işlemi yapmadıysanız emekli maaşınız geç bağlanabilir…
0

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) 2 milyon 250 bin vatandaş 3 Mart’ta yasanın Resmi Gazetede’de yayınlanmasının ardından mutlu sona ulaştı. Milyonlarca vatandaş e-Devlet ve SGK kurumlarından emeklilik başvurusunu yapmaya başladı. EYT’liler emeklilik başvurusunun ardından bu kez de EYT maaşlarının nez mana yatacağını merak etmeye başladı.

SGK Uzmanı İsa Karakaş EYT’lileri YouTube kanalından uyardı. EYT başvurusu öncesi hizmet dökümünü kontrol etmeyen vatandaşların emekli aylığı bağlanma süresinin uzayacağını belirten Karakaş şunları söyledi:

“Emeklilik ile ilgili daha önce de defalarca söylemiştik. Bazı dönemler SSK’lı bazı dönem Bağ-Kur’lu bazı dönem emekli sandığına tabi, bazı dönemler bankada çalışmış çok sayıda EYT’liler var. Bu EYT’lilerin daha önce hizmetlerini birleştirmeleri tavsiyesinde bulunmuştuk. Hizmet birleştirmesi yapmamış olanların emeklilik işlemleri ve maaş bağlanma sürelerinin uzun süreceğini söyleyelim. Hizmet birleştirmelerini yapanların herhangi bir gecikme olacağını düşünmüyoruz. Bu vatandaşların emekliliği çabuk bağlanmıştır. Yine aynı zamanda hem SSK’lı hem Bağ-Kur’lu çalışanlar da var. Bunlarda da hizmet çakışması meydana gelir ve yine emeklilik işlemi süresi uzar. Bazı EYT’li arkadaşlarımızın eski çalışmaları sistemde görünmeybilir, ya da isim ve sigorta sicil numaraları yanlış olabilir. Bu kişilerin de emeklilik maaşınnı bağlanma süresi çok uzar. Bu nedenle mutlaka son bir kontrol yapılmalı.  Mart ayında emeklilik başvurusunda bulunan EYT’liler Nisan ayında maaş alabilecek mi? SGK sizi dilekçe verdiğiniz andan itiraberen emekliye ayıracak. O süre baki.. Maaşlarınız toplu şekilde verilir.

 

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir