1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT’lilere son dakika uyarısı: Dilekçe vermeden o işlemi yapmazsanız emeklilik başvurunuz geçersiz sayılabilir!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) artık son viraja geldi. Gözler 28 Şubat’ta Meclis’te olacak. Yasa çıkarsa 2 milyon 250 bin EYT’li emekli olacak. Ancak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan çok önemli bir son dakika uyarısı geldi. Eğer emeklilik dilekçesi öncesi o işlemi yapmazsanız başvurunuz geçersiz sayılacak…

EYT’lilere son dakika uyarısı: Dilekçe vermeden o işlemi yapmazsanız emeklilik başvurunuz geçersiz sayılabilir!
0

EYT’lilerin emeklilik hayalinin gerçekleşmesine sayılı günler kaldı. Türkiye’yi yıkan 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depreminde 10 ilde çok büyük yıkımlar ve 40 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Büyük felaket nedeniyle TBMM tatil edilip çalışmalara ara verildi. 11 Şubat ve 21 Şubat’ta açılması beklenen Meclis milletvekillerinin çoğunun deprem bölgesinde olması nedeniyle bir kez daha tatil edildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, siyasi partilerin mutabakatıyla Meclis çalışmalarının 28 Şubat’a kadar ertelendiğini duyurdu. Böylece EYT hayali bir ay ileri gitmiş oldu. EYT’liler için artık dönüm noktası yarın yani 28 Şubat’ta Meclis’in açılmasıyla başlıyor. Meclis’in ilk görüşeceği konu başlıkları arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar geliyor.

SGK’da EYT hazırlığı başladı

TBMM’de EYT yasası kabul edilip resmi gazetede yayınlandıktan sonra artık emeklilik süreci başlıyor. 2 milyon 250 vatandaş EYT yasasıyla birlikte SGK’dan bireysel ya da e-Devlte üzerinden dijital olarak emeklilik başvurusu yapabilecek. SGK’larda şimdiden hazırlıklar başladı. SGK binalarının bahçelerine ve koridorlarına yoğunluğa karşı vatandaşların rahat dilekçe doldurabilmesi için ek masalar konuldu. Giriş kapılarına EYT ile ilgili tablolar asıldı.

“EYT’liler bu detayı kaçırırsa emeklilik başvuruları geçersiz sayılacak”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun EYT’lilere çok önemli bir son dakika uyasında bulundu. Özgür  Erdursun EYT’lilerin ancak tasarının TBMM’de kabul edilip yasalaştığında emekli olabileceğini belirterek hali hazırda çalışan EYT’liler için önemli bir uyarıda bulundu. Erdursun sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı açıklamada çalışan EYT’lilerin emeklilik dilekçesi verebilmeleri için öne işten çıkışlarını almaları gerektiğini hatırlattı. EYT’liler eğer çalıştıkları iş yerinden çıkış işlemi yapmadan SGK’ya emekli dilekçesi verirse bu dilekçe geçersiz sayılacak. İşte Özgür Erdusun’un o açıklaması

“SSK’lı çalışanlar EYT yasalaştığında, emeklilik için müracaatta bulunamazlar. “Öncelikle işten çıkışları yapılacak, çıkış sonrası emeklilik talebinde bulunabilecekler. Emeklilik sonrası SGDP ile tekrar giriş yapılabilir.”

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir