1. Anasayfa
  2. Ekonomi

EYT’nin meclis takvimi belli oldu! AK Parti'li isim bakanların masasındaki son çalışmayı açıkladı 

EYT’de sona geliniyor. EYT’nin Meclis’e geleceği süreci ve yasalaşma takvimi hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan tarih verdi! Bakanların açıklayacağı masadaki son çalışmayı işaret etti…

EYT’nin meclis takvimi belli oldu! AK Parti’li isim bakanların masasındaki son çalışmayı açıkladı 
0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmasında artık ilk resmi adım için sayılı günler kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıl bitmeden EYT sorununun hükümetin masasından kalacağını açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kayıt dışında kalanların da kayıt içine alınması tespiti, dijital ortama aktarılması konusunda çalışma sürüyor. Bunları tamamlamak üzereyiz” dedi. EYT’nin meclis takvimini AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıkladı. Peki EYT ne zaman meclise geliyor, EYT ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

EYT’de artık yapılan her açıklama heyecan yaratıyor. Sona geldikçe EYT’lilerin ne zaman emekli olacakları yönünde merakı artırıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ile ilgili çalışmada gelinen son durumu “Kayıt dışında kalanların da kayıt içine alınması tespiti, dijital ortama aktarılması konusunda çalışma sürüyor” sözleriyle özetledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bilgin Erzurum’dan mesajlar verdi. Sadece çalışan için yapılan çalışmalar değil, işverenler için de nasıl adımlar atılacağını bir kez daha sıraladı. Özellikle kıdem tazminatı yükünü hatırlattı ve “Kıdem tazminatının ödenmesi konusunda KGF’de kredi verilmesi maliye bakanımız ile görüştük” dedi.

Bakan Bilgin ardından takvimin nasıl işleyeceğini “Aralık içinde bitirip inşallah meclise sunacağımız teknik çalışmalarımız tamamlanmak üzere” sözleriyle anlattı. Hizmet-İş Sendikası 14. Genel Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal’da “İşin teknik detaylarına vakıf olmadan yapılacak eleştiriler gerçekçi ve yapıcı olmayacaktır. Yaş şartı olmadığında emekli olabileceklerin sayısı 1.6 milyon civarında. Bu sayı daha da artacaktır.” vurgusu yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’dan Beyaz TV’de “Akılda Kalsın” programında EYT konusundaki son gelişmeleri açıkladı. EYT düzenlemesinde “Meclise geldiği gün yasalaşacak diye iddiamız yok” diyen Turan, “Bir hafta daha bekleyelim” diyerek tarih verdi.

Ortak bir formülü bakanlarımız açıklayacak

EYT düzenlemesinin ham halinin aralık ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geleceğini söyleyen Turan, “Ortak bir formülü yakın zamanda, ocak ayına gelmeden Bakanımız açıklayacak” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir