1. Anasayfa
  2. Ekonomi

FTX davasında önemli gelişme! Sam Bankman Fried'in sahibi olduğu 465 milyon dolarlık Robinhood hissesine el konuldu…

FTX mağdurlarını ilgilendiriyor! İflas eden FTX davasında önemli bir gelişme yaşandı. Mahkeme Sam Bankman Fried ve FTX’in kurucu ortağı Gary Wang’ın sahibi olduğu Robinhood’un 456 milyon dolarlık hisselerine el koydu.

FTX davasında önemli gelişme! Sam Bankman Fried’in sahibi olduğu 465 milyon dolarlık Robinhood hissesine el konuldu…
0

FTX davasındaki bir mahkeme belgesine göre ABD Adalet Bakanlığı (DoJ), bir şirket aracılığıyla, Sam Bankman-Fried ve FTX’in kurucu ortağı Gary Wang’ın sahip olduğu Robinhood hisselerinin 55 milyondan fazlasına el koydu. Hisseler, Cuma günkü 8,25 dolarlık kapanış fiyatı baz alındığında 456 milyon doların biraz üzerindeydi.

CoinDesk Türkiye’de yer alan habere göre söz konusu hisseler, İngiltere’de kayıtlı aracı kurum ED&F Man’deki bir hesapta saklanıyordu. Mahkeme belgesine göre el konulan varlıklar, kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık gibi suçların bir parçası durumunda. Sam Bankman-Fried, 13 Aralık’ta bunlarla suçlanmıştı.

Bahsi geçen hisseler, FTX’in kurucu ortakları Bankman-Fried ve Emergent Fidelity Technologies holding şirketi aracılığıyla Gary Wang’a aitti. Şu anda John Ray III yönetimindeki FTX, Aralık ayının sonunda bu hisselerin dondurulmasını talep etmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir