1. Anasayfa
  2. Ekonomi

FTX'in reklamında oynamıştı, NBA yıldızı Shaquille O'Neal davada bakın kendini nasıl savundu?

İflas eden kripto şirketi FTX’in reklamlarında boy gösteren NBA’in efsane yıldızı Shaquille O'Neal, açılan bir davada konuştu. Amerikan basketbol efsanesi Shaquille O'Neal, bakın kendini nasıl savundu, kendisi de FTX’e yatırm yatı mı? O’Neal kripto paralar için öyle bir şey söyledi ki: Kripto paralar gerçek olamayacak kadar…

FTX’in reklamında oynamıştı, NBA yıldızı Shaquille O’Neal davada bakın kendini nasıl savundu?
0

Kripto para birimi şirketi FTX’in reklamlarında NBA yıldızı ve TV analisti, NFL gazisi Tom Brady, komedyen Larry David ve tenisçi Naomi Osaka ile birlikte, platformu tanıtan ünlülerin platforma güvenilirlik kazandırdığını iddia eden FTX’e karşı açılan bir davada ifade verdi. Sky News’te yer alan habere göre NBA yıldızına dönüşen televizyon analisti, geçen ay borsaya karşı açılan ve platformu destekleyen yıldızların platforma güvenilirlik kazandırdığı iddia edilen bir toplu davada seçildi. Bu nedenle, O’Neal, NFL kıdemli Tom Brady, komedyen Larry David ve tenisçi Naomi Osaka gibi kişilerin, düşüşünden dolayı suçlanan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried kadar suçlu olduğunu savundu.

Haziran ayında FTX’in bir reklamında yer alan O’Neal, şirketle bir ilgisinin olmadığını ve kendisini bir kusurunun olmadığını iddia etti. O’Neal, CNBC’den Make It’e “Pek çok insan işin içinde olduğumu düşünüyor, ancak ben sadece bir reklamın ücretli sözcüsüydüm” dedi.

Kripto paralar gerçek olamayacak kadar…

Shaquille O’Neal, “Deneyimlerime göre kripto gerçek olamayacak kadar iyi” diye konuştu ve kripto paralardan uzak duracağını şu sözlerle anlattı: “Anlamıyorum, bu yüzden ne olduğunu tam olarak anlayana kadar muhtemelen ondan uzak duracağım”

FTX ünlülerin gücünden nasıl yararlandı?

FTX’in dünyanın en büyük dijital para birimi borsalarından biri haline gelmesinin anahtarı, insanların geleneksel parayı kullanarak kripto para birimleri satın almaya başlamasını kolay ve basit hale getiren basit arayüzüydü.

Alışılmadık Bankman-Fried’in dümendeki yükselişi, spor stadyumları için isim haklarını ve büyüyen ünlü onayları listesini güvence altına aldığından, onu 26 milyar $ (21 milyar £) ile zirve değerine çıkardı. Haziran ayında yayınlanan bir reklamda O’Neal, “kriptoyu herkes için erişilebilir hale getirmeye yardımcı olmak için FTX ile ortaklık kurduğunu” söyledi.

İzleyicilere her gün FTX hesabını kontrol ettiğini söyleyerek ekledi: “Ben varım. Ya siz?” 50 yaşındaki O’Neal, CNBC’ye şirket veya genel olarak kripto para birimi ile “ağır bir şekilde ilgilenmediğini” söyledi. “İnsanlar benim çok ama çok dürüst olduğumu biliyor. Saklayacak hiçbir şeyim yok” dedi.

“Ağır bir şekilde dahil olsaydım, ‘Hey’ diyerek ön planda olurdum. Ama ben sadece ücretli bir sözcüydüm.” Hükümetler FTX krizine yanıt verirken artan düzenleme çağrılarıyla karşı karşıya kalan kripto para birimlerini desteklemek için diğer teklifleri geri çevirdiğini de sözlerine ekledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, bunu “Amerikan tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan biri” olarak nitelendirdi ve Bankman-Fried’i sekiz dolandırıcılık ve kampanya finansmanı yasalarını ihlal etme suçundan hüküm giyerse en fazla 115 yıl hapis cezasına çarptırıldı .

FTX’in ünlü destekçilerinin adlarının belirlendiği dava Florida’nın güney bölgesinde açıldı. Şirketin “spor ve eğlence alanındaki en büyük isimlerden bazılarını” kullanmasının “tüm planı ayakta tutmasına” yardımcı olduğu iddia ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir