1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Gram altın uçuşa geçti! İslam Memiş gram altının 1.500 lirayı bulacağı tarihi açıkladı!

Atın ve Para piyasası uzmanı İslam Memiş’ten bomba bir tahmin geldi. Altının onsundaki yükseliş gram altını uçurdu. Peki altındaki yükseliş sürer mi, gram altın fiyatları ne olur? Altın düşer mi yükselir mi? İslam Memiş gram altının 1.500 TL’ye çıkmasını beklediği tarihi açıkladı…

Gram altın uçuşa geçti! İslam Memiş gram altının 1.500 lirayı bulacağı tarihi açıkladı!
0

Altın Kapalıçarşı’da bugün bin 154 liradan satıldı. Cuma günü yüzde 1.57 değer kazanan gram altın piyasaların açıldığı ilk günde yüzde 1 yükseliş gösterdi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gram altınının yeni rekorlar kıracağını belirtip, 1.500 liranın üzerinin göreceği tarihi açıkladı.

ABD Merkez Bankası Fed’in sıkılaşma patikasına ilişkin ılımlı beklentiler doları baskılarken, küresel piyasalarda altın fiyatlarının da yükselmesine yol açtı. Spot piyasada altının onsu 1.880 dolar seviyesinin üzerini test ederken, gram altın da ekranda 1.138 TL’yi Kapalıçarşı’da ise 1.154 TL’yi görerek tarihi zirvesine çıktı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altında bu hafta neler olacağını açıkladı:

Cuma günü, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,57 artışla 1.124 liradan tamamlamıştı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından öğle saatlerinde ekranlarda gözüken rakamlara göre yüzde 1 artışla bin 135 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın bin 860 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 550 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatında takip ettiği bant aralığının bin 815 – bin 915 dolar aralığı olduğunu belirten altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, “Gram altın tarafında zaten problem yok. Değer artışlarıyla yeni rekorlarını test ediyor. Ekranlarda bin 138 lira olan gram altın, Kapalıçarşı’da bin 154 lira” bilgisini paylaştı. Seçim dönemine gelmeden önce altında bin 500 lira beklentisi olduğunu belirten Memiş şunları söyledi:

Gram altın seçime kadar kadar 1.500 TL…

“Altın 1.130 lira bandını kırdı ancak benim beklentim mart sonu nisan başı gibi 1500 liraları görmesi. Altının akıbeti muhtemelen mayıs ayında yapılacak seçimlerden sonra belli olacak ancak o tarihe kadar 1500 liraları bulması çok mümkün gözüküyor.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir