1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den EYT açıklaması: Önümüzdeki ay ete kemiğe bürünür!

EYT'nin ne zaman Meclis'e geleceğini merak edilirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi. Bakan Nebati, Emeklilikte Yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinde maaş ödemeleri için bakanlık olarak hazır olduklarını söyledi. Bakan Nebati, milyonlarca vatandaşın EYT'nin ne zaman yasalaşacağı ile ilgili beklentisi için "Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur" yanıtı verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’den EYT açıklaması: Önümüzdeki ay ete kemiğe bürünür!
0

EYT’liler merakla düzenlemenin Meclis’e geleceğini tarihi bekliyor. EYT’nin ne zaman Meclis’e geleceği ile ilgili her gün hükümet kanadından yeni bir  açıklama geliyor. Hürriyet gazetesi yayın yönetmeni Ahmet Hakan ile bir söyleşi gerçekleştiren Bakan Nebati, “EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacaklar?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Cumhurbaşkanı’mızın bu konudaki duruşu belliydi. Biz EYT ile ilgili tedbirimizi aldık. Hazırlandık. Biz hazırlıklıyız. Süreç tamamen kendi mecrasında yürüyor. Yasa çıktıktan sonra Çalışma Bakanlığı tarafından tamamlanması gerekiyor. Zannedersem yasa önümüzdeki ay ete kemiğe bürünmüş olur. Biz hazırız.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise geçtiğimiz gün Sabah’tan Barış Şimşek’e verdiği demeçte EYT düzenlemesinin ay sonuna kadar Meclis Komisyonundan geçeceğini belirterek, “Maaşlar Şubat ya da Mart ayında yatar” şeklinde açıklama yapmıştı.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir