1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiriyor: Kira sözleşmeleri artık e-Devel üzerinden yapılacak!

Ev sahibi ve kiracılar için çok önemli bir duyuru yapıldı. Fahiş kiralar ve yüzde 25 sınırı her iki tarafı da karşı karşıya getiriyordu. Artık yeni dönem başlıyor. Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılacak.

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiriyor: Kira sözleşmeleri artık e-Devel üzerinden yapılacak!
0

Hükümet ev sahibi ile kiracılar arasında sorun haline gelen fahiş kiralar için önlem arayışını sürdürüyor. Son olarak yüzde 25 kira zam sınırı yenilendi. Fahiş kiraları önlemek için getirilen uygulama bir yandan da çok düşük kiralar alan eski kiracısı olan ev sahiplerinin tepkisi çekti. Kiracılar ev sahibinden, ev sahipleri ise eski kiracıların reel ekonomik koşulların çok altında Kalan kiralardan şikayetçi. Kiracı ve ev sahipleri arasında yapılan sözleşmeye yeni uygulama geldi.

Kayıt dışılığı önlemek için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu uygulama hakkında 291 farklı kurum ve kuruluş ile işbirliği yapılarak, 900’den fazla önerinin değerlendirildiği belirtildi. 2023-2025 dönemini kapsayan “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nın hayata geçirilmesiyle, sürdürülebilir büyüme ve daha adil bir gelir dağılımının hedeflendiği ifade edildi.

2024 Yılında Tamamlanması Bekleniyor

Bu yeni düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Artık ev sahipleri ve kiracılar, kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilecek. Bu önemli değişiklik, hem ev sahiplerinin hem de kiracıların hayatını kolaylaştıracak ve kayıt dışılığın önüne geçerek ekonomiye de önemli bir katkı sağlayacak.

İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir