1. Anasayfa
  2. Ekonomi

İstanbul sahillerinde lodos ve deniz anası kabusu! Peki balık fiyatlarını nasıl etkiledi?

İstanbul’u etkisi altına alan deniz lodos nedeniyle bir çok balıkçı ava çıkamadı. Lodos etkisine bir de İstanbul başta olmak üzere Marmara sahillerine akın eden deniz anaları eklenince balık fiyatları arttı.

İstanbul sahillerinde lodos ve deniz anası kabusu! Peki balık fiyatlarını nasıl etkiledi?
0

Ocak ayının son haftasına girdiğimiz günlerde balık fiyatları normalde en uygun dönemini yaşaması gerekirken arttı. İstanbul’da hamsinin kilosu 60-80 Lira arası istavritin kilosu ise 80-100 Lira fiyatlardan satılıyor. Barbun çinekop gibi balıkların fiyatı ise el yakıyor. Çinekop’un kilosu 250 – 400 Liradan Barbun ise 300-500 Liradan satılıyor. Bu mevsim bol olması beklenen kalkan balğı ise kilogramı 600-800 Liradan satılıyor.

Balık fiyatları neden arttı?

Balık mevsiminin en verimli olması gereken Ocak ayının son çeyreğine girdiğimiz günlerde balık fiyatları bir hayli arttı. Bunun nedeni ise günlerdir Marmara sahillerinde devam eden lodos ve deniz anası akını… Balıkçılar lodos nedeniyle ava çıkamadı, lodosla birlikte Marmara’ya akın eden deniz anaları ise balık popülasyonunun etkiledi ve buna bir de balıkçıların ava çıkamaması eklenince balık fiyatlarında artış yaşandı…

Sosyal medyada deniz analarının İstanbul sahilindeki görüntüleri gündem oldu… İşte ilginç denizanası görüntüleri…

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir