1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Kasım, Aralık derken EYT'de umutlar seneye kaldı! EYT ne zaman çıkacak?

EYT mağdurlarının yıllardır verdiği mücadelede mutlu sona yaklaşılırken çalışmaların uzaması EYT’lileri 2022 yılında da sevindirmedi. EYT’liler yeni yıla hayal kırıklığı içinde giriyor. Yetkililerin ilk önce Kasım ayını işaret ettiği EYT düzenlemesi, Aralık’ta kesin söylemlerinin ardından Meclis’in tatile girmesiyle 2023 yılına kaldı. Peki EYT’de şimdi süreç nasıl işleyecek, EYT en erken ne zaman çıkar? İşte EYT'de yeni süreç....  

Kasım, Aralık derken EYT’de umutlar seneye kaldı!  EYT ne zaman çıkacak?
0

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde mağdurlar 2023 yılına emekli giremedi, yine hayal kırıklığı yaşadı. EYT bu kez de Meclis tatiline takıldı.

İŞTE YENİ EYT SÜRECİ

EYT’de ilk tarih Kasım ayı için verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Bilgin, Kasım ayında düzenlemenin TBMM’ye geleceğini açıkladı. Ardından hükümet kanadından açıklamalar peş peşe geldi. Kasım ayında Meclis’e gelecek EYT düzenlemesinin yılsonunda tamamlanıp mağdurların yeni yıla emekli gireceğini açıkladı.

Yaş şartı söylemleri moralleri bozdu!

Süreç işlerken Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı toplantı sonrası gelen kadınlar için 48, erkekler için 50 yaş şartı kulis bilgisi olarak verilse de EYT’lileri yeniden üzdü.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT’nin Aralık ayında meclise gelip 2023’te hükümetin masasından kalkacağını açıkladı. EYT’liler yeniden sevindi! Ancak EYT’liler umutla beklerken hayal kırıklığı yaşadı. Kasım geçti Aralık geçi ve yıl sonu geldi çattı. AK Parti’nin önerisiyle meclis yılbaşı tatiline girdi. EYT seneye kaldı!

Meclis tatile giriyor, peki EYT ne zaman TBMM’ye gelir?

Milyonların beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi TBMM’nin tatil kararı almasıyla 2023’e kaldı. Muhalefetin itirazlarına rağmen AK Parti´nin kabul edilen grup önerisine göre; gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, TBMM’nin 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması şeklindeki önerileri kabul edildi. Bu karara göre; TBMM 26 Aralık Pazartesi’nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.

EYT en erken ne zaman çıkar?

Tatil sonrası 3 Ocak itibariyle TBMM yeniden çalışmalara başlayacak. EYT hükümetin ilk gündem maddeleri arasında görünse de asıl kritik nokta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlıklarının çalışmalarını tamamlaması. Çalışmalar tamamlandığında düzenleme TBMM’ye sunulacak. EYT’nin en iyi haliyle Ocak ayının ortalarında TBMM’ye gelmesi bekleniyor. EYT’lilerin emekli olmasının Şubat ayını bulabileceği ifade ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir