1. Anasayfa
  2. Ekonomi

Kral Charles'ın bulunduğu ilk banknotlar çıktı! Charles’lı Sterlindeki güvenlik detayı dikkat çekti

İngiltere Merkez Bankası, üzerinde Kral Charles bulunan ilk banknotlarını çıkardı. Notlar kademeli olarak annesi Kraliçe II. Elizabeth'in yerini alacak ve 2024'ün ortasından itibaren dolaşıma girecek. Charles'ın üzerinde resminin bulunduğu Sterlinlerde uygulanacak güvenlik önlemi ise dikkat çekti..

Kral Charles’ın bulunduğu ilk banknotlar çıktı! Charles’lı Sterlindeki güvenlik detayı dikkat çekti
0

İngiltere Merkez Bankası, üzerinde Kral Charles bulunan ilk banknotlarını çıkardı. Notlar kademeli olarak annesi Kraliçe II. Elizabeth’in yerini alacak ve 2024’ün ortasından itibaren dolaşıma girecek.

Yeni 5 Sterlin, 10 Sterlin, 20 Sterlin ve 50 Sterlinlik polimer banknotların ön yüzünde Charles’ın bir portresi bulunuyor. Üzerinde Kral Charles’ın bulunduğu banknotlardaki bir güvenlik detayı ise dikkat çekti. Sterlinlerin üzerinde Charles’ın portresinin yanı sıra şeffaf bir güvenlik penceresinde Charles’ın bir kamera hücresi bulunuyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, “Kral, banknotlarımızda yer alan yalnızca ikinci hükümdar olduğu için bu önemli bir an. İnsanlar, 2024’te tedavüle girmeye başladıklarında bu yeni banknotları kullanabilecekler.” dedi. Kraliçe ilk olarak 1960 yılında Bank of England’ın banknotlarında göründü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir